Tallinas Botāniskais dārzs atrodas desmit kilometru attālumā no pilsētas un tās burzmas, gleznainās Piritas upes krastā. Tur vienkopu aug gan reti aizjūru augi, gan vietējie Igaunijas floras pārstāvji. Šī noteikti ir vieta, ko vērts apmeklēt vasarā, apvienojot ar braucienu uz skaisto Piritas jūrmalu.

Botānisko dārzu 1961. gadā izveidojusi Igaunijas Zinātņu akadēmija un lielākā daļa tur apskatāmo augu iestādīti pirmajos 20 darbības gados, teikts dārza mājaslapā. Interesanti, ka daļa dārza atrodas uz zemes, kas kādreiz bijusi Konstantīna Pētsa saimniecība. Pēts bija Igaunijas prezidents no 1938. gada līdz 1940. gadam.

Dārzā ir skaista tulpju kolekcija, kas piesaista daudz apmeklētāju pavasarī, savukārt jūlija vidū tajā parasti tiek svinēti rožu svētki. Pašlaik, no 21. līdz 24. augustam, tur izstādē krāšņi kuplo mežvīteņi jeb klemati – krāsaini un krāšņi vīteņaugi, kas zied vasaras otrajā pusē. Tāpat izstādē apskatāmi košiē flokši.

Tomēr, kā jau ikvienā sevi cienošā botāniskajā dārzā, arī Tallinā ir siltumnīcas ar tropiskiem augiem un kaktusu māja.

Tāpat apmeklētāji var iegādāties stādus arī savam dārzam.

Lai arī ikviens var Botānisko dārzu izstaigāt savā nodabā, tomēr tiek ieteikts doties gida vadītā tūrē, jo tieši tā vislabāk uzzināt interesantus stāstus par savdabīgajiem augiem, to izcelsmi un "paradumiem", kā arī pašu botānisko dārzu. Piedāvā gan ekskursijas pa siltumnīcām, gan atsevišķi arī pa dārza takām, kur var novērot, kā augi mainās atkarībā no augšanas apstākļiem. Ekskursijas tiek piedāvātas igauņu, somu, angļu un krievu valodās. Tās sākas apaļā stundā un ilgst 45 minūtes līdz stundu. Dalība ekskursijā ir iekļauta ieejas biļetes cenā.

Atvērts katru dienu no pulksten 10 līdz 20

Biļešu cenas:

Pieaugušajiem 5 eiro, ģimenes biļete 9 eiro, pensionāriem, skolēniem un studentiem – 2, 5 eiro.

Adrese: Kloostrimetsa tee 52, Pirita linnaosa, Tallina

Ko apskatīt Botāniskā dārza apkaimē?

Tallinas TV tornis. Tas arī atrodas Piritā un ir augstākā celtne Igaunijā – 314 metrus augsts. Tas ir 500 metru attālumā no Botāniskā dārza un kļuvis par iecienītu tūristu apskates objektu. Iespējams iegādāties arī kombinētu biļeti, kas derēs gan Botāniskā dārza, gan TV torņa apmeklējumam.

Vairāk par torni lasiet: teletorn.ee

Svētās Brigitas klostera drupas. Šis skaistais klosteris Piritas upes krastos celts 1407. gadā, kad tur atradās lielākā mūķeņu kopiena Livonijā. Tas atrodas trīs kilometru attālumā no Botāniskā dārza.

Vairāk par klostera drupām lasiet: piritaklooster.ee

Piritas promenāde un pludmale. Promenāde ir skaista vieta, kur pastaigāties un baudīt vasaras saulesstarus. Šis pastaigu ceļš ir divus kilometrus garš un sākas jau pie Kadriorgas pils Tallinā. No turienes paveras skaists skats uz pilsētu. Promenāde atrodas četru kilometru attālumā no Botāniskā dārza.

wordpress-themes.org

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!