Foto: Shutterstock
Apmeklējot Latviju, daudzi tūristi kā vienu pieturas punktiem izvēlas piekrastes apskati, taču pašmāju ceļotājiem ārzemēs vilinošas varētu šķist apslēptās pludmales, kurām nemaz tik viegli nevar piekļūt. Viena no šādām vietām meklējama Krētā – tur interesentiem dota iespēja plunčāties tirkīzzilā ūdenī un baudīt iespaidīgu ūdens viļņošanos.

Pludmale "Seitan Limani" atrodas aptuveni 20 kilometrus no tūristu pilsētiņas Hanijas. Lai gan tā ir savā veidā apslēpta un varētu šķist, ka daudzi nemaz nezina par šādas vietas eksistenci, jāteic, ka situācija ir nedaudz citāda. Ceļotāji šajā pludmalē ir bieži viesi, tāpēc nevar garantēt, ka tevis izvēlētajā dienā vieta nebūs pārvērtusies kārtīgā piekrastes ballītē.

Lai tiktu līdz kārotajai balvai – peldei dzidrajā ūdenī, būs jādodas lejā pa akmeņainu ceļu. "Trip Advisor" atsauksmēs cilvēki, kas vietu apmeklējuši, min, ka gājiens aizņems aptuveni 15-20 minūtes, atkarībā gan no iešanas ātruma un fiziskās sagatavotības, gan arī izvēlētās takas – viena ir sarežģītāka un grūtāk mērojama, kamēr otra - samērā veikli pārvarama. Jebkurā gadījumā kājās ieteicams vilkt slēgtos apavus, bet iešļūcenes atstāt citai reizei. Tāpat tiek vēstīts, ka dažas vietas esot slidenas, tādēļ kāpējiem jābūt ļoti uzmanīgiem.

Lai gan nokļūšana var šķist apgrūtināta, pludmales piedāvājums ir tā vērts, lai pacenstos. Ļoti iespējams, apmeklējuma laikā tev būs iespēja peldēties kopā ar viļņiem, tādējādi rodoties sajūtai, ka atrodies brīvdabas akvaparkā. Kad gan pagulēts smiltīs, gan arī izbaudīts ūdens prieks, var iet iepazīties ar kaziņām, kas atrodamas turpat tuvējā apkārtnē.

Arī par automašīnām nebūs jāsatraucas, jo klints augšpusē ir speciāli atvēlēta vieta stāvvietai. Tāpat paturi prātā, ka pludmalē nav veikalu vai bāru, tāpēc uzkodas un dzeramos jāņem līdzi pašam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!