Foto: Kadrs no video
Namiba tuksnesī nupat uzstādīta visai interesanta skaņas instalācija. Lai arī vizuāli vienkārša, tā izceļas ar to, ka plānots – tā nepārtraukti atskaņos grupas "Toto" pasaulslaveno dziesmu "Africa".

Instalācijas autors ir mākslinieks Makss Zīdentofs, kurš savam veidojam devis nosaukumu "Toto Forever", raksta "The Guardian". Tā darbojas, pateicoties saules baterijām. Instalācijai ir pievienots MP3 atskaņotājs un seši skaļruņi, no kuriem skan tikai viena dziesma, proti, astoņdesmito gadu hits "Africa".

View this post on Instagram

A post shared by KTVU Channel 2 News (@ktvu2) on Jan 14, 2019 at 8:53pm PST

Instalācija veidota tā, lai tā kalpotu pēc iespējams ilgāku mūžu, tomēr, visticamāk, laika gaitā skarbie laikapstākļi ierīcei nodarīs kaitējumu. Lai vai kā, Zīdentofs cer, ka 55 miljonus gadu senajā tuksnesī šī populārā dziesma, kas ir nepilnas piecas minūtes gara, skanēs vēl tikpat ilgi, skaidrots BBC.

"Daži vietējie to mīl, bet daži, visticamāk, teiks, ka tā ir vissliktākā skaņas instalācija pasaulē. Es domāju, tas ir lielisks kompliments," ir pārliecināts Zīdentofs. Lai gan zināms, ka instalācija atrodas pasaules vecākajā, proti, Namiba tuksnesī, precīzas instalācijas koordinātas vēl netiek atklātas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!