Zarasi ir pilsēta Lietuvas ziemeļaustrumos, kas atrodas vien pāris kilometru attālumā no Latvijas-Lietuvas robežas. Šī ezeru pilsēta vilina ar vairākiem faktoriem, tostarp skaistu skatu platformu, kas paver ainavu uz ezeru.

Šajā reģionā ir vairāk nekā 300 ezeru, tāpēc nereti Zarasi dēvēta arī par Lietuvas Šveici. Šī ir izteikta vasarnieku pilsēta, kas piesaista ar savu vienkāršību. Pateicoties tūrisma attīstības aģentūrai "Travel Lithuania", "Tūrisma Gidam" bija iespēja iepazīt šo relatīvi tuvo un interesanto galamērķi, kas atrodas nepilnu 30 kilometru attālumā no Daugavpils.

Pati skatu platforma met loku virs viena no lielākajiem ezeriem ar tādu pašu nosaukumu kā šī vasarnieku pilsēta. Loks ir 17 metru augsts un 34 metrus plats. Tas ir patiesi iespaidīgs.

Šī vieta 2010. gadā uzvarējusi EDEN projektā kā veiksmīgākais galamērķis ūdens un atpūtas tūrismā Lietuvā. Labie vārdi un uzslavas ir vietā, jo šeit patiesi var aizmirsties steidzīgajā ikdienas ritmā un attapties, klausoties viļņu dziesmās un niedrēs ietērptā vēja šalkoņā.

Tāpat var apskatīt arī akmens skulptūras, kas izvietotas visapkārt takai. Nokāpjot lejā pa kāpnēm, gar ezera malu vijas vairāk nekā kilometru gara pastaigu taka, kā arī koka laipa, kas stiepjas tālu ūdenī. Mierīga, harmoniska un patīkama vieta.

Ja jau sanācis šeit paviesoties, apskates vērta ir arī netālu esošā Vissvētās Jaunavas Marijas Aizmigšanas Romas katoļu baznīca, kas slejas 30 metru augstumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!