Foto: Vida Press

Maurīcija - sala Indijas okeānā, kas atrodas 2000 kilometrus no Āfrikas kontinenta dienvidaustrumu krasta. Tā ir viena no skaistākajām salām pasaulē, un tā nebeidz pārsteigt ar dažādiem neparastiem skatiem.

Apkārt salai esošajos ūdeņos izveidojusies ilūzija, kas izskatās kā zemūdens ūdenskritums. No putna lidojuma šis ir neticami iespaidīgs skats.

Šis dabas brīnums salas krastos radies sakarā ar dūņu un smilšu kustībām zem spēcīgajām ūdens straumēm. Kristāla skaidrie okeāna ūdeņi, savukārt, ļauj perfekti redzēt un baudīt šo interesanto zemūdens parādību. Smilšu kaskādes un straujā ūdens virpuļošana rada it kā "smilšu ūdenskritumu", kura ūdeņi pāriet uz leju, vēl vienā okeānā.

Šī dabiskā anomālija atrodas netālu no pludmales un labākais veids kā to apskatīt ir no gaisa, dodoties ekskursijā ar helikopteru. Lidojuma izmaksas ir atkarīgas no izvēlētā maršruta garuma, sākot no 300 līdz 1500 dolāriem.

Uz salas atrodas vairākas kūrorta viesnīcas, un viena no tām pat ir dažu simtu metru attālumā no šī krāšņā viltus ūdenskrituma.

Materiāla tapšanā izmantota informācija no portāla udivitelno.com.

map-embed.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!