Foto: Publicitātes foto
Visas vasaras garumā notiekošais lielākais ziedu pasākums Lietuvā aicina ieraudzīt ne tikai krāsainās ziedu kompozīcijas un skulptūras, taču arī iegrimt poēzijas, teātra un mūzikas pasaulē. Skatītāju apstāties un par to daļu kļūt aicinošās izrādes muižu pārvērta par lielāko teātra skatuvi zem klajām debesīm, bet par Viljama Šekspīra daiļrades iedvesmoto uzvedumu autoru šajā vasarā kļuva spāņu mūsdienu ielu teātra režisors Adrians Švarcšteins.

Pakrojas muižā otro gadu pēc kārtas notiekošais ziedu festivāls "Sapnis vasaras naktī 2020" arī šogad nav atteicies no angļu dramaturga Viljama Šekspīra ietekmes, sarīkojot ziedu, poēzijas, spārnoto frāžu un teātra uzvedumu pasākumu. Rakstnieks, kura daiļradi caurvij stihiska mīlestība pret dzīvi, spilgti raksturi un liela dramatiskā spriedze, kļuvusi par iedvesmu īsiem uzvedumiem, ko muižā izpilda labākie Šauļu un Panevēžas teātra aktieri.

Režisors Švarcšteins saka, ka "mēs netēlojam Šekspīru, mēs iedvesmojamies no Šekspīra un viņa daiļrades. Šīs iedvesmas pamatā ņemam mazas etīdes no Šekspīra lugām un piemērojam festivālam, tā būtībai". Muižas uzvedumu veidotājs piemetina: "Ne mazāk iedvesmo arī vēsturiskā muižas apkārtne, kurā pasniedzam nedaudz citādāku, varbūt pat Lietuvas publikai neierastu mūsdienu ielu teātra žanru."

Teātra izrādes festivāla laikā ir unikālas ar to, ka tajās savijas dažādas mākslas formas – pantomīma, deja, poēzija, retorika –, tāpēc skatītājam nav saspringti jāklausās teiktajā, bet vienkārši jāvēro kustība, un nav jābrīnās, ja kādā brīdī viņš tiks aicināts iesaistīties notiekošajā darbībā, saņemot kādu Šekspīra personāža lomu. Katru dienu muižā var sastapt arī lugas "Sapnis vasaras naktī" personāžus, kas aprunājas ar apmeklētājiem un stāsta savus stāstus.

Jau no augusta ielu teātra aktieru uzvedumus var redzēt ne tikai nedēļas nogalēs – tie skatītājus pārsteidz katru festivāla dienu.

Pakrojas muižas ziedu festivāls "Sapnis vasaras naktī 2020" norisinās katru dienu visas vasaras garumā līdz pat pirmajām rudens salnām.

Pakrojas muiža – ne tikai Lietuvā lielākais muižas komplekss, taču arī viena no 18 pievilcīgākajām kultūras tūrisma vietām Eiropā, kā arī Lietuvas "Gada tūrisma objekts 2019", kur tiek atjaunota 19. gadsimta beigu un 20. gadsimta sākuma muižas dzīve.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!