Foto: Shutterstock
Melnkalnē esošajā Durmitoru nacionālajā parkā netrūkst burvīgu vietu, tomēr tieši Taras upes kanjons ir tas, kas piesaista vislielāko uzmanību. Un tam ir iemesls.

Vijoties gar kalniem nacionāla parka ziemeļu daļā, Taras upe veido kanjonu, kas vietumis ir pat 1300 metrus dziļš, minēts populārajā ceļvedī "Lonely Planet". Tā izmēri ir tik iespaidīgi, ka tas ar savu diženumu piesaista uzmanību visā Eiropā. Skaisti zaļojoši meži, tirkīzzila upe un klintis – kā gan šo vietu nemīlēt?

Lai apskatītu šo skaisto kanjonu, visbiežāk cilvēki izvēlas doties raftingā pa mutuļojošo kalna upi. Šis ir arī vispiemērotākais apkārtnes izpētes veids, jo tieši virzoties lejup pa upi, vislabāk iespējams aplūkot burvīgo aizu visā varenībā.

Foto: Shutterstock
Ja tomēr trakulīgas ūdens izklaides pie sirds neiet, lieliska vieta kanjona aplūkošanai no attāluma būs kalna virsotne "Mt Ćurevac", kas slejas 1625 metru augstumā, minēts "Lonely Planet". Te gan jārēķinās, ka apkārt esošie meži var nedaudz aizsegt skatu, neļaujot izbaudīt šo vietu pilnībā.

Nešaubīgi skaista vieta kalnu ieskautās upes apskatīšanai būs arī tilts, kas plašāk pazīstams pēc nosaukuma "Đurđevića Tara Bridge". Tilts ir 365 metrus garš, un pirms Otrā pasaules kara tas bija iespaidīgākais savā kategorijā. Šī būs burvīga vieta kanjona apskatei, jo 172 metrus zem tilta paveras burvīgā aiza visā savā krāšņumā, skaidrots "Culture trip".

Durmitoru nacionālais parks ir iekļauts UNESCO pasaules dabas mantojumu sarakstā. Kopumā parkā paveras 23 iespaidīgas kalnu virsotnes, 17 ledāju ezeri un, protams, arī izslavētā Taras upe. Tāpat īpašs parka lepnums ir tā priežu audzes, kas ir vairāk nekā 400 gadu vecas un to augstums var sasniegt pat 50 metru. Durmitoru nacionālajā parkā savas mājas ir raduši vairāk nekā 163 sugu putni, 50 dažādu šķirņu dzīvnieki un šeit ir Eiropā lielākā tauriņu daudzveidība.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!