Foto: Publicitātes foto
No 7. līdz 9. februārim Ķīpsalā notiks starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus "Balttour 2014". Tās laikā varēs iepazīties ar karstākajiem un izdevīgākajiem tūrisma piedāvājumiem Latvijā, Baltijā un pasaulē. Izstādes rīkotāji sastādījuši 10 ievērojamāko notikumu sarakstu, lai apmeklētāji nepalaistu garām interesantākos notikumus.

1. Iegādāties sapņu ceļojumu gada vērienīgākajā ceļojumu izpārdošanā

Tikai izstādē aviobiļetes un prāmju biļetes, autobusu un vilcienu biļetes, ceļojumi uz ierastiem un pavisam jauniem galamērķiem, viesu namu, kempingu, viesnīcu un atpūtas vietu rezervācijas par īpašām izpārdošanas cenām. Īpašie izstādes piedāvājumi šeit.

2. Nopirkt ceļojumu par šī gada labāko cenu

Autobusa tūre Eiropā par 70 eiro, Turcijas kūrorts par 250 eiro, ekskluzīvs Āzijas maršruts no 600 eiro - tie ir tikai daži no īpašajiem piedāvājumiem, ko varēs iegādāties tikai trīs dienas lielajā ceļojumu izpārdošanā.

3. Doties neaizmirstamā garšas piedzīvojumā kopā ar Latvijas šefpavāriem

Māris Jansons, Andris Rūmītis, Raimonds Zommers, Svetlana Riškova... tie ir tikai daži no Latvijas labākajiem šefpavāriem, kas visās trīs izstādes dienās apmeklētājus aicinās doties neaizmirstamā garšas piedzīvojumā, kura galvenais mērķis ir iepazīstināt ar mūsdienu Latvijas virtuvi. Ēdienu gatavošanas paraugdemonstrējumi un degustācijas, interaktīva komunikācija ar šefpavāriem un labs garastāvoklis ir garantēts, sola rīkotāji.

4. Apskatīt vikingu liellaivu "Namejs"

Uz trīs dienām Ķīpsalā piestās teiksmām un nostāstiem apvītā seno vikingu liellaiva, kurai dots dižā zemgaļu brīvības cīnītāja Nameja vārds. Īsta kapteiņa vadībā izstādes apmeklētāji varēs iepazīties ar 12 m garo un divarpus metrus plato liellaivu, bet tās improvizētajā piestātnē uzzināt par Zemgales daudzpusīgo tūrisma piedāvājumu.

5. Iemācīties tanura un ietērpies kā faraons

Pirmo reizi uz "Balttour" skatuves varēs vērot Ēģiptes nacionālo deju - tanuru. Šo deju pārsvarā dejo vīrieši, un tās laikā izpildītājs griežas ap savu asi vairākas stundas. Tanura tulkojumā no arābu valodas nozīmē "svārki", un ne velti, jo dejotājam ir uzvilkti biezi svārki vairākās kārtās, kas dažreiz sver līdz pat 10 kg. Arī izstādes apmeklētāji varēs iemēģināt pirmos soļus šīs maģiskās dejas pasaulē, kā arī pielaikot faraonu apģērbus un piedalīties fotosesijās!

6. Ieskandināt Meteņdienu ar trakulīgām tradīcijām

Ar jautrām budēļu izdarībām - ciemošanos, maskošanos, mielošanos un bluķa vilkšanu - izstādē "Balttour" tiks ieskandināta Meteņdiena. Apmeklētāji varēs piedalīsies vienā no latviešu senākajām tradīcijām - bluķa vilkšanā. Tāpat kā mūsu senči vilka bluķi no sētas uz sētu, arī mēs to vilksim pa izstādes abām hallēm, tādējādi gan pārsteidzot ārzemju viesus, gan savācot kopā visas likstas un nebūšanas, kas bijušas aizvadītajā gadā. Pēc tam bluķis simboliski tiks sadedzināts, un līdz ar to arī pagājušā gada nelaimes.

7. Piedalīties zinātniskos eksperimentos ar brīnumainiem efektiem

Zinātnes centrs "AHHAA" no Tartu savā stenda ekspozīcijā un uz skatuves izstādes apmeklētājus iepriecinās un pārsteigs ar aizraujošiem ķīmijas un fizikas eksperimentiem, radot aukstus tvaikus, miglu un pat kafijas dūmus! Kā to visu panākt? Jānāk skatīties, aicina rīkotāji.

8. Laimēt vērtīgas balvas

Izstādes apmeklētāji varēs izmēģināt veiksmi "Balttour" loterijās un laimēt vērtīgas balvas, tai skaitā - divu nedēļu ceļojumu uz Dievu salu Bali, neaizmirstamu kruīzu pa Vidusjūru vai karalisku atpūtu Ēģiptes kūrortā.

9. SatiktTūrisma karalieni

Sena paruna vēsta "Skaistums izglābs pasauli!". Šoreiz par skaistumu varēs spriest plašajā Latgales ekspozīcijā, kur būs sastopama arī "Mis Starptautiskā tūrisma karaliene 2013" - latgaliete Alise Miškovska no Daugavpils.

10. Redzēt, kā dinozauri atdzīvosies Ķīpsalā

Vēstures fakti liecina, ka pirms 65 miljoniem gadu vairāk nekā 100 miljonu gadu ilgusī dinozauru ēra ir beigusies. Taču izstādē "Balttour 2014" dinozauri atdzims un ikviens interesents varēšot tos apskatīt, aptaustīt un, protams, iemūžināt fotogrāfijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!