15. aprīli Dienvidkurzemē tiks atklāta aktīvā tūrisma sezona pavasara tūrisma svētkos "Rīvas pumpurs 2023", informē Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs.

Dalībnieki aicināti izvēlēties sev tīkamāko aktivitāti – laivošanu pa Rīvas upi, došanos pārgājiena maršrutā "Rīvas loki" vai izmēģināt spēkus orientēšanās sporta veidā, kurš ir tautas sporta veids un, neatkarīgi no vecuma, ikviens interesents var izmēģināt tajā savus spēkus.

Svētki nebūs sacensības uz ātrumu, jo balvas saņems atraktīvākās un krāšņāk tērptās laivotāju komandas. Distances garums ir aptuveni 9 kilometri, tāpēc piemērots ikvienam – gan ģimenēm ar bērniem, gan draugu pulciņiem.

Starts tiks dots pie Rīvas upes "Gumbu tilta" (GPS 56.942385, 21.362797) pulksten 11.30, bet pulcēšanās un reģistrēšanās sāksies stundu agrāk – no pulksten 10.

Lai arī auto šoferi bez rūpēm nokļūtu no Ulmales-Labraga evaņģēliski luteriskās baznīcas stāvlaukuma uz starta vietu, tiks organizēts autobuss automašīnu vadītājiem.

Kad visi savas distances būs veikuši, sāksies lielā sadziedāšanās starp Bārtas etnogrāfisko ansambli "Bārtas sievas" un Jūrkalnes tautas nama etnogrāfisko ansambli "Maģie suiti". Paralēli atraktivitātēm no pulksten 14 līdz 17 darbosies vietējo mājražotāju un amatnieku produkcijas tirdziņš.

Foto: Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs

Tūrisma svētku "Rīvas pumpurs" mērķis ir popularizēt Dienvidkurzemi kā tūrisma galamērķi, rosināt iedzīvotājus uz aktīvu, veselīgu un dabai tuvu dzīvesveidu, vienlaikus vairojot aktīvistu zināšanas par novada dabas bagātībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!