9. jūlijā Ventspilī svinēsim Jūras svētkus! Galvenie notikumi ar bagātīgu programmu "Jūra. Mīlestība. Spēle" atgriezīsies Ostas ielas promenādē. Svētku sajūtu ikviens varēs rast gan dienas programmā, satiekot Neptūnu, vērojot kuģu parādi, klausoties dažādus koncertus vai apmeklējot kūpinātu zivju smaržā ieskauto svētku tirgu, gan vakara daļā, baudot Latvijā zināmu mūziķu priekšnesumus un griežoties azartiskās dejās svētku ballē, informē Ventspils Kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Evija Lapiņa.

"Jūras skatuve" pie Spīķera kļūs par vienu no centrālajām svētku norises vietām. Pulksten 12 uz tās tiks atklāti svētki, kur ar kuģu parādi ieradīsies dižais jūras valdnieks Neptūns ar svītu. Vakara programma "Mana dziesma" ar visu laiku skaistākajām latviešu komponistu dziesmām uz "Jūras skatuves" sāksies pulksten 20. Koncerta uzvedumā ar dziesmu izlasi, kas ir spēka, ticības un iedvesmas avots dažādām paaudzēm, piedalīsies tautā iemīļoti dziedātāji – Dita Lūriņa, Jānis Paukštello, Ainars Mielavs, Daumants Kalniņš, kā arī Jānis Buķelis. Tepat arī notiks balles daļa, kur jautrību un mūziku varēs baudīt līdz pat rītam.

Ar koncertu "Tā dziedāju, tā runāju, kā es biju ieraduse" Lielās un Ostas ielas krustojumā būs starptautiskā folkloras festivāla "Baltica 2022" Latvijā dzīvojošo tautību koncertprogramma. Šeit būs iespēja ieskatīties ukraiņu, poļu, baltkrievu, lietuviešu, krievu, lībiešu un latviešu dziesmu ansambļu, folkloras kopu, deju kopu, kā arī amatierteātra studijas sniegumos.

Paralēli svētku notikumiem krastmalā paredzētas arī citas aktivitātes pilsētā – radošās darbnīcas bērniem un pieaugušajiem, dažādu mākslinieku izstādes par zemi, jūru un mīlestību, kā arī Jūras svētku gadatirgus.

Lūdzam sekot līdzi aktuālajai informācijai Ventspils Kultūras centra sociālajos tīklos un tīmekļa vietnē visitventspils.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!