Foto: Publicitātes attēli
Biedrība "Bērnu un jauniešu organizācija "Jaunie Vanagi"" jau 17. gadu aicina drosminiekus piedalīties vienā no trim organizācijas rīkotām komandu piedzīvojumu sacensībām. Šogad "Mamutu medības" norisināsies 16. februārī Seces pagastā, Jaunjelgavas novadā. Senos mamutus varēs sastapt naktī Daugavas senlejas Gailīškalnu teritorijā, pastāstīja pasākuma pārstāve Viktorija Zilgalve.

"Mamutu medību" ideja – piecu komandas sastāvā, sakopojot drosmi, spēku un apņēmību, dodas pretī uzvarai, pārvarot dažādus veiklības, spēka, prāta un komandas saliedētības uzdevumus nakts tumsā. Komandām nepieciešams veiksmīgi orientēties kartē un atrast astoņus tajā atzīmētos kontrolpunktus, kas sevī ietver arī papildus uzdevumus. Ikvienā no 16 interaktīviem uzdevumiem komandām būs jāliek lietā viņu vienotība, spēks, atjautība un izturība. Nepieciešams iekļauties septiņu līdz 10 stundu laika intervālā, kas atkarīgs no komandas pielietotās stratēģijas.

Foto: Publicitātes attēli

Uzdevumi ir saistīti ar visām četrām dabas stihijām – gaisu, zemi, uguni un ūdeni, tāpēc dalībniekiem jābūt gataviem pārbaudīt gan savas fiziskās, gan prāta spējas. Tas var būt āliņģis, kurā jālien, vai karsta baļļa, kurā jāatrod risinājums. Tranšeja, bunkurs vai kas cits, kur būs jālien, jāmeklē vai jārok, bet varbūt tās būs virves, uz kurām jābalansē 10 metru augstumā uzticoties vien saviem biedriem. Jābūt gatavam uz visu, lai nomedītu mamutu! Lai gan tas skan samērā smagi, kopā darbojoties, to var paveikt visi, jo sacensību galvenā balva ir draudzīgākās komandas ceļojošais kauss. Šis kauss ceļo apkārt jau gadiem un vienu pie otras uz plāksnītēm pagodina uzvarētājus. Apbalvotas tiks arī pirmo trīs vietu ieguvēji un arī atraktīvākā komanda.

Foto: Publicitātes attēli

Trases kopējais garums ir 30 līdz 35 kilometri. Kopā būs astoņi lielie kontrolpunkti – katrā pa diviem uzdevumiem, kuros iekļaus četras stihijas. Dalībnieki: komanda, kas iekļauj abus dzimuma pārstāvjus, piecu cilvēku sastāvā.

Ierašanās 16. februārī Seces pamatskolā no 19. Skrējēju komandu kapteiņu sapulce pulksten 21, starts 22, apbalvošana 17. februārī 8.30 no rīta. Vairāk informācijas šeit.

"Jaunie Vanagi" ar prieku atzīst, ka, tāpat kā organizatoriem, arī komandām šis nakts piedzīvojums jau ir kļuvis par ikgadēju tradīciju, kurā smelties enerģiju un iedvesmu turpmākajām gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!