Foto: Publicitātes foto

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, 4. maijā tiek rīkots kopības velobrauciens no Rīgas Brīvības pieminekļa līdz Raunas Brīvības piemineklim. Šāds pasākums tiek organizēts jau otro gadu, un dalībnieki tajā veic nedaudz vairāk nekā simboliskos 100 kilometrus.

Šī gada lozungs ir "No Brīvības līdz Brīvībai!" 2017. gadā aptuveni 70 velo entuziasti veica distanci, kuru ikdienā ir nobraucis vien retais. Kopības velobrauciens pulcēja dažāda vecuma un dzimuma pārstāvjus, tāpēc, pateicoties sabiedrības atsaucībai, velobrauciens norisināsies arī šogad. Pēc organizatoru provizoriskajām aplēsēm, šogad dalībnieku skaits varētu dubultoties.

Organizatori atgādina, ka velobrauciens nav sacensības, un šajā braucienā uzvarētāji ir visi, kuri piedalās. Galvenais šī brauciena mērķis ir katram dalībniekam iegūt kopības sajūtu, braukt distanci plecu pie pleca ar citiem par godu Latvijai. Vienojoties kopīgā braucienā, kas savieno divus Brīvības pieminekļus, katram ir iespēja sev uzdāvināt lielisku dāvanu valsts Neatkarības atjaunošanas dienā – būt vienotiem un sajust savu latvisko identitāti.

Foto: Publicitātes foto

Raunas un Rīgas Brīvības piemineklis ir saistīti jau no seniem laikiem, jo abi 1929. gadā tika iekļauti trešajā pieminekļa konkursā, kurā notika Rīgas Brīvības pieminekļa izvēle. Šajā konkursā tēlnieka Kārļa Zemdega mets ar nosaukumu "Es-dur" – Raunas Brīvības piemineklis – ieguva godalgoto 3. vietu, 1. vieta bija metam "Mirdzi kā zvaigzne" – Rīgas Brīvības piemineklis!

Kopības velobrauciens notiks naktī uz 4. maiju un sāksies pie Rīgas Brīvības pieminekļa. Starts tiks dots pusnaktī. Garajā distancē paredzētas četras apstāšanās vietas, kurās tiks sagaidīti visi braucēji, atvilkta elpa un atjaunoti spēki tālākam ceļam. Finišs paredzēts pulksten 10 pie Raunas Brīvības pieminekļa. Pēc šī brauciena finiša tiek dots starts ikgadējam Raunas velobraucienam "Brauc brīvi", taču organizatori kopības velobrauciena beigās visiem dalībniekiem nodrošinās spēcinošas brokastis.

Foto: Publicitātes foto

Raunas novada tūrisma centra vadītāja un kopības velobrauciena idejas autore Justīne Buliņa par braucienu saka: "Pasākuma ideja ir valsts svētkos savienot divus nozīmīgus kultūrvēstures pieminekļus – Brīvības pieminekļus. Šis Kopības velobrauciens ir veids, kā dalīties un apmainīties ar brīvību mūsos un mūsu valstī, veids, kā kopt kopību sevī, draugu kompānijā, domubiedru grupā un vēlāk arī valstī."

Pieteikšanās braucienam ir līdz 19. aprīlim. Pieteikuma anketu meklē Raunas novada mājaslapā www.rauna.lv vai Raunas novada tūrisma informācijas centra oficiālajā feisbuka lapā. Sīkāku informāciju visiem interesentiem iespējams iegūt, sazinoties ar Raunas novada tūrisma informācijas centru. Dalība kopības velobraucienā ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!