Foto: Publicitātes attēli
Tie, kas 8. jūnijā bez maksas vēlas iepazīt ar Āraišu apkārtnes zīmīgākajiem apskates objektiem, tiek aicināti uz šo pusi, jo tur norisināsies interesanta spēle, proti "Āraišu leģendas".

Jau pirms pāris gadiem tika izveidots vienots tūrisma galamērķa zīmols Āraišiem, sasaistot Āraišu arheoloģisko parku, Āraišu baznīcu, vējdzirnavas, kultūrvēsturisko ainavu, Drabešu muižas amatu māju, naktsmītnes, gidus, kā arī citus pakalpojuma sniedzējus. Lai vienkopus varētu apskatīt visus šos objektus, ir izveidota spēle "Āraišu leģendas", kas radusies, iedvesmojoties no šīs apkārtnes leģendām. Spēle ietver populārākās apskates vietas un šogad tā norisināsies jau trešo gadu pēc kārtas, pastāstīja Amatas novada pašvaldības tūrisma attīstības un sabiedrisko attiecību speciāliste Anete Eglīte.

Ar jauniem uzdevumiem un aktivitātēm 8. jūnijā pulksten 11 notiks spēles šī gada atklāšanas pasākums Āraišu arheoloģiskajā parkā, kas paredz, ka visi objekti būs apmeklējami bez maksas.

Dalībniekus sagaidīs piedzīvojums ar haskijiem – paraugdemonstrējumi kanīkrosā. Savukārt Āraišu arheoloģisko parku spēlētāji varēs izzināt gida pavadībā, būs iespēja ielūkoties Drabešu muižas amatu mājā un apmeklēt citus leģendu spēles apskates objektus – Āraišu vējdzirnavas, Zviedru priedi, Āža krogu un Āraišu baznīcu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!