Foto: Publicitātes attēli

Šopavasar Ķekavas tūrisma koordinācijas centrs sadarbībā ar "Jeņču laivām", Baldones novada tūrisma informācijas punktu un Olaines novada pašvaldību rīko trīs laivu braucienus, un visos iespējams iekarot Misas upi.

Braucienos iespējams ne tikai paelpot svaigu gaisu un papriecāties par skaistiem skatiem agrā pavasarī, bet arī mazliet izvingrināt muskuļus un reizē dot savu artavu dabas sakopšanā. Parasti šajos braucienos kaut nedaudz tiek sakopta arī pati upe, sazāģējot tajā dažu labu iekritušu koku un savācot plastmasas pudeles un citus atkritumus, ar kuriem garajā rudens un ziemas sezonā upe piesārņota.

Pirmais brauciens: Misa I – 6. aprīlī pa maršrutu: viesu nams "Satekas" – A7 šoseja (posma garums aptuveni 20 kilometri).

Otrais brauciens: Misa II – 13. aprīlī pa maršrutu: A7 pie Dzērumiem – Dabas zirgi (posma garums aptuveni 13 kilometri).

Trešais brauciens: Misa III – 20. aprīlī pa maršrutu Plakanciema tilts – Dalbes tilts (posma garums aptuveni 19 kilometri).

Foto: Publicitātes attēli

Pulcēšanās vieta – pie Ķekavas novada TKC, Rīgas ielā 26, Ķekavā, 6. aprīlī un 20. aprīlī pulksten 9, bet 13. aprīlī pulksten 10. Visos braucienos ap pusdienas laiku paredzēta vismaz viena izkāpšana un neliela pauze ar līdzpaņemtajām maizītēm un tēju vai kafiju, bet noslēgumā braucēji tiks cienāti ar siltu zupu.

Braucienos var piedalīties arī ar savām laivām. Vēlams saģērbties silti un vilkt mugurā ūdensnecaurlaidīgas drēbes, jo aprīlis ir gana mainīgs mēnesis, un izbrauciena diena tikpat labi var būt gan silta, gan arī vēsa un lietaina vai pat sniegaina. Taču, ja būsi paņēmis līdzi kādu siltāku džemperi, lieku drēbju kārtu un cimdu pāri, kā arī kājās uzvilksi gumijas zābakus, pat visnejaukākie laikapstākļi nekaitēs. Noteikti līdzi jāpaņem arī dzeramo ūdeni, tēju vai kafiju termosā, maizītes un kādu našķi, jo enerģijai tas noderēs.

Laivu operators nodrošina ne vien laivu un airus, bet arī peldvesti un ūdensnecaurlaidīgu maisu, kurā droši var uzglabāt visas mantas.

Pieteikumi laivu braucienam jāsūta uz epastu turisms@kekava.lv, tajā norādot laivas veidu (vietu skaitu), dalībnieku vārdu un uzvārdu, bērnu vecumu un kontakttālruni. Plašāka informācija par dalības maksu un citām detaļām pa tālruni 27017333.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!