Foto: Shutterstock
Lai uzzinātu vairāk par noslēpumaino pūču pasauli, sestdien, 21. martā, dabas lieguma "Lubāna mitrājs" teritorijā norisināsies izzinošs nakts pārgājiens, kas vedīs interesantus pa meža takām. Pasākuma sākums plānots pulksten 18.30, aptuvenais ilgums – līdz trim stundām, informē pārstāvji.

Pārgājienu vadīs putnu vērotājs Elvijs Kantāns. Kopā ar viņu būs iespējams uzzināt vairāk par biežāk sastopamajām pūču sugām Latvijas dabā, pūču izplatību, ligzdošanas īpatnībām, medīšanu un citiem paradumiem.

Tā kā pārgājiens notiks galvenokārt dienas tumšajā laikā, galvenais uzsvars ir uz skaņām un klausīšanos, vizuāli pūces neredzot. Pārgājiens būs klusuma un klausīšanās pastaiga, izjūtot nakts burvību mežā, sadzirdot nakts putnu sasaukšanos un novērojot meža izmaiņas līdz ar tumsas iestāšanos. Plānotais pārgājiena maršruts ir aptuveni pieci kilometri. Tas paredzēts pa meža takām un celiņiem, vieglas sarežģītības pastaiga, kas piemērota ģimenēm ar bērniem.

Interesentiem pirms pārgājiena īpaši jāseko līdzi laika apstākļiem – jāģērbjas atbilstoši, jo pārgājiena laikā būs arī apstāšanās un klausīšanās pauzes. Vēlami mitruma izturīgi apavi un apģērbs, kas ejot nečaukst.

Pārgājiena laikā nepieciešams arī kabatas vai pieres lukturītis. Omulīgākai pastaigai, ja ir vēlme, līdzi var paņemt karstu tēju un kādu našķi.

Ikviens interesents ir aicināts piedalīties pārgājienā, iepriekš piesakot savu dalību, rakstot e-pastu lubanamitrsj@gmail.com vai zvanot pa tālruni +371 29234956. Precīzs pārgājiena sākuma punkts tiks nosūtīs dalībniekiem, kas būs pieteikušies. Pasākums ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!