Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina sestdien, 3.augustā, pulksten 10.20 piedalīties cikla "Tavas saknes tavā zemē" pārgājienā, kas dosies no Ozolnieku dzelzceļa stacijas stāvlaukuma uz ceptuvi "Cepumbums" un ķiploku audzēšanas saimniecību "Ķiploku pasaule".

Šoreiz vienas dienas pārgājiens gides Inas Jurģes vadībā vedīs uz Ozolnieku, Cenu un Dalbes pagastiem. Pirmā pārgājiena pieturvieta būs Aizupē, ceptuvē "Cepumbums", kur saimniece Anna Lielupe sagaidīs viesus un, līdz ar kārumu degustēšanu, klātesošajiem pastāstīs par cepumiem, kuri šeit tiek gatavoti. Tālāk pārgājiena maršruts gar mežiem un stigām vedīs uz Cenu pusi un tālāk uz Dalbes pusi.Nākamais pieturas punkts būs "Ķiploku pasaule", kurā Antra un Aigars Zeiliņi ražo neparastus produktus no ķiplokiem. Pārgājiena dalībniekiem būs iespēja degustēt dažādus ķiploku produktus, klausīties stāstos par ķiploku audzēšanas noslēpumiem un labākajām receptēm, lai uzturētu stipru veselību. Pārgājiena noslēgumā maršruts piestās šosejas Jelgava-Rīga malā, pie autobusu pieturas "Blukas", kur blakus apskatāmi divi robežstabi, simbolizējot agrākās Kurzemes guberņas teritorijas sākumu.

Pārgājiena cikla mērķis ir iepazīstināt ar stiprajām ģimenēm Jelgavā, Jelgavas un Ozolnieku novados, kuras attīsta uzņēmējdarbību, kā arī darbojas tūrisma jomā.

Pārgājiena maršruts paredzēts 18,5 kilometru garš un ilgs apmēram septiņas stundas. Pārgājiena dalībniekiem nepieciešams laikapstākļiem un pastaigai dabā piemērots apģērbs. Līdzi jāņem uzkodas un dzeramais ūdens.

Vairāk informācijas par pārgājienu, kā arī pieteikšanās pa tālruņiem 29916889, 63005447 vai e-pastu inajurge@inbox.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!