Pirmo reizi Daugavpils novadā 29. aprīlī visus interesentus aicina "Pirts rallijs 2017" – jautras sacensības starp komandām, apmeklējot un izmēģinot visdažādākās pirtis: saunas, melnās pirtis, slapjās pirtis visā novada teritorijā, pastāstīja Rolands Gradkovskis, Daugavpils novada pašvaldības aģentūras "TAKA" direktors.

Tā būšot savdabīga "atvērto durvju diena", kuras laikā apmeklētājiem būs ne tikai iespēja bez maksas izmēģināt 15 Daugavpils novada tūrisma jomas uzņēmēju piedāvātās pirtis, bet arī piedalīties balsošanā par labāko pirti un sacensties komandu konkurencē par lielisku balvu – apmaksātu atpūtu ar savu komandu pirtī, kas būs pasākuma noslēgumā saņēmusi nomināciju "Labākā pirts Daugavpils novadā 2017".

Pasākumu organizē Daugavpils novada pašvaldības aģentūra "TAKA". Tā mērķis ir popularizēt Daugavpils novadā pieejamās atpūtas iespējas un atbalstīt vietējos tūrisma uzņēmējus, atzīmēt un apbalvot labākās pirtis novadā, kā arī veicināt veselīgu dzīvesveidu.

Rallijā komandām būs jāpaviesojas visās pirtīs, kas piedalās konkursā. Maršruta kopējais garums paredzēts ap 200 kilometriem, un starts tiks dots pulksten 11 viesu mājā "Stārķis", bet maršruta noslēgums paredzēts kempingā "Ozianna". Katrā no tām visiem komandas dalībniekiem (2–4 dalībnieki) vismaz trīs minūtes jāatrodas pirts "ietērpā" karstajā telpā. Noteikts arī maksimālais atrašanās laiks pirtī – piecas minūtes karsētavā un 10 minūtes pirtī kopā ar pārģērbšanos. Uzvarēs un galveno balvu – apmaksātu vakaru "Labākajā Daugavpils novada pirtī 2017" – saņems komanda, kas paspēs apmeklēt visas pirtis visātrāk, bet pirmās trīs vietas balvā saņems pa kastei "Latgales alus". "Brīdinām, ka komandas, kas, pārvietojoties starp pirtīm, pārkāps ceļu satiksmes noteikumus, tiks diskvalificētas. Dāvanas dažādās nominācijās piedāvās arī citi atbalstītāji," saka Gradkovskis.

Labāko pirti Daugavpils novadā 2017. gadā noteiks komandu balsojums pēc tam, kad būs apmeklētas visas pirtis. Papildu balvu saņems pirts, kas uzvarēs balsojumā Daugavpils novada pašvaldības aģentūras "TAKA" sociālā tīkla "Facebook" vietnē, bet starp balsotājiem tiks izlozēta balva – pirts piederumi 20 eiro vērtībā.

Dalību "Pirts rallijā 2017" komandām jāpiesaka līdz 25. aprīlim pa e-pastu taka@dnd.lv vai tālruni 65476748, 29431360, paziņojot komandas nosaukumu, dalībnieku skaitu, tālruņa numuru un e-pastu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!