Foto: F64

Jau otro gadu pēc kārtas Latvijas aviokompānija airBaltic atzīta par punktuālāko aviosabiedrību pasaulē. Šo atzinumu snieguši OAG analītiķi, kuri apkopojuši un analizējuši punktualitātes rādītājus par vairāk nekā 50 miljoniem reisu, informē "airBaltic" Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Pērn laikā notikuši 94.4% "airBaltic" lidojumi (2014. gadā - 94.9%). Pēc OAG datiem tikai četrām aviokompānijām pasaulē pērn izdevies veikt vairāk nekā 90% reisu laikā.

""airBaltic" komanda ir lepna, ka esam spējuši sasniegt šo rezultātu otro gadu pēc kārtas, jo sevišķi tāpēc, ka TOP 10 sarakstā mēs redzam mazāk Eiropas aviokompāniju salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu," norāda "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss).

OAG apkopotie dati liecina, ka "airBaltic" pērn sasniegusi punktualitātes rādītāju 94,4% apmērā lidojumos, kas savieno Baltijas valstis ar galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos, Krievijā un NVS. Tas nozīmē, ka vairāk nekā 9 no 10 airBaltic reisiem savu galamērķi sasnieguši precīzi noteiktajā laikā. Aviokompānijai airBaltic seko "Copa Airlines", "Azul", "Japan Airlines", "All Nippon Airways", "Hawaiian Airlines" un "LOT".

OAG izpilddirektors Džons Grants (John Grant) norāda: "Aviokompāniju un lidostu punktualitātei ir nozīmīga loma šajā nozarē, jo nākotnē tā var radīt pozitīvas izmaiņas aviācijā. Salīdzināšanas rīks ir spēcīgs galvenais darbības rādītājs, kas palīdz veiksmīgi pasniegt produktus ceļotājiem. Ārkārtīgi lieli apsveikumi visiem "airBaltic" komandā, izcīnīt uzvaru vienreiz ir lieliski, taču paveikt to divus gadus pēc kārtas mūsu nozarē ir satriecošs rezultāts un pierādījums sekmīgai kompānijas vadībai un visiem darbiniekiem."

"airBaltic" bija pirmā aviokompānija Eiropā, kas 2009. gadā ieviesa laicīgas ielidošanas garantiju. Šī apdrošināšana piedāvā papildu ieguvumus tajos retajos gadījumos, kad aizkavēšanās ir notikusi, norāda Vanags.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem, kā arī jaunus tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

Ar pilnīgu punktualitātes ziņojumu par 2015.gadu iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!