Foto: Vida Press

Braiesa ezers (Lago di Braies) Itālijas ziemeļos ir leģendu apvīts. Ne velti – tā apkārtne, uzspīdot saulei, tiešām šķiet nereāla, jo ūdens ir tirkīzzils un skaidrs, bet majestātiskie Dolomītu Alpi, kas to ieskauj, spoguļojas ezerā kā zaļganā acī.

Šo ezeru pat mēdz dēvēt par dabīgu spoguli. Tā kā tas atrodas netālu no Itālijas un Austrijas robežas, tam ir arī nosaukums vācu valodā – "Pragser Wildsee".

Leģenda vēsta, ka šis nemaz nav dabiski veidojies ezers, bet, to izveidojuši zeltrači, meklējot dārgmetālu. Viņi kalnu strautos slēpuši savus atradumus no vietvalžiem, tā tos aizberot un uzpludinot ezeru Pragsa ielejā Dienvidtiroles provincē Itālijas ziemeļos.

Ūdenstilpne aizņem 31 hektāru un dziļākajās vietās ir pat 36 metrus dziļa, tādējādi ir viens no lielākajiem Dolomītu Alpu ezeriem, raksta "Vida Press", publiskojot fotogrāfijas, ko uzņēmis kardiologs no Maskavas Magomedovs Alikerimovičs, kas Alpos pavadījis brīvdienas.

Foto: Vida Press

"Fotogrāfijās jūtams ezera klusums un iespaidīgums, ko sargā majestātiskie kalni. Iespējams, manas mīļākās fotogrāfijas ir tās, kurās redzama spilgtā gaisma un visas apkārtnes krāsas," varenās dabas un ezera atspulgu pārsteigts, stāsta Magomedovs. "Biju pārsteigts, cik skaista var būt dabas elementu saspēle. Debesis fonā aiz priedēm, pludmales un ozoliem dega gluži kā dzeltenu sveču liesmas."

Ezers atrodas Croda del Becco kalna pakājē un pie tā atrodas arī neliela, romantiska kapela – Madonnas baznīca. Tā celta 1904. gadā un braši stāv uz koka pāļiem, ko pavasaros apskalo ezera dzidrais ūdens. Gar krastu ved arī taka, ko var izstaigāt vai izbraukt ar velosipēdu.

Viens no neparastākajiem skatiem šajā ezerā ir tad, kad nepūš vējš, ūdens klājs ir mierīgs un līdz ar to caurspīdīgs. Tad, braucot ar laivu, šķiet, ka tā slīd gaisā. Laivas, kas redzamas ezerā, pieder tuvējai viesnīcai "Lago di Braies", un tās viesi var braucamos iznomāt.

Atvaļinājums pie Itālijas ezeriem tiešām ir iespaidīgs un lielisks atpūtas veids. Izvēlies, vai lidot līdz Itālijas ziemeļiem (Milānai, Bergamo) un tur nomāt auto, vai doties uz Eiropas dienvidiem ar savu auto, un tad ezeru apskatei ieplāno vismaz 10 dienas – šādu atvaļinājumu nenožēlosi. Vairāk par citiem Itālijas ezeriem lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!