Foto: Shutterstock
Ceļot un iepazīt citas zemes mūsdienās ir kļuvis tik vienkārši – iekāp lidmašīnā un pēc pāris stundām jau izkāp citā valstī. Pirms lidojuma stjuarti informē, ko drīkst un nedrīkst darīt lidojuma laikā, taču gribam pastāstīt par lietām, kuras tava un citu pasažieru komforta labad nevis nedrīkst, bet nevajadzētu darīt.

"Culture trip" raksta, ka visu laiku, kamēr gaisa kuģis atrodas virs zemes, nevajadzētu "būt pielipušam" pie krēsla. Pēc laika diezgan likumsakarīgi, ka sāks tirpt kājas un sāpēt mugura, jo ķermenis nav pieradis visu laiku būt vienā, nemainīgā pozā.

Protams, ja neesi ieņēmis ejas vietu (aisle seat), tur sēdošais var būt ne visai apmierināts, ka visu laiku jāceļas un jālaiž ārā, taču palūgt vienu vai divas reizes garākos lidojumos nebūt nav par daudz. Šim cilvēkam arī tas nāks par labu, jo būs iemesls piecelties un izstaipīties.

  • Šajā rakstā atradīsi noderīgus padomus, kā gaisā pavadīto laiku padarīt komfortablāku.

Pašsajūtu lidmašīnā noteikti neuzlabo esošais gaiss – tas ir ļoti sauss, tāpēc cilvēkiem ar jutīgu ādu lidojums var būt patiesi nepatīkams. Šī iemesla dēļ neaizmirsti pirms brauciena uzsmērēt kādu mitrinošu krēmu. Tāpat atļautā izmēra krēma ielikšana rokas bagāžā un speciālajā maisiņā būtu lieta, kuru nav ieteicams aizmirst.

Cilvēkiem, kuri ikdienā nēsā lēcas, sausā gaisa dēļ nav ieteicams tās likt lidojuma laikā. Labāks variants būs ierasto, optisko briļļu izmantošana brauciena laikā, jo pretējā gadījumā acis var tikt nepatīkami kairinātas. Taču, protams, šis fakts nav vispārināms, un, ja tev līdz šim lidojumos nav bijusi nepatīkama pieredze ar lēcu nēsāšanu, vari droši turpināt tās lietot.

Katrs, kurš kaut reizi ir lidojis, zina sajūtu, kad spiediena maiņas dēļ ausis "krīt ciet". Šo nepatīkamo sajūtu vēl vairāk var pastiprināt gāzētu dzērienu malkošana pirms lidojuma vai tā laikā – pat, ja tā ir tikai viena glāze dzirkstošā vīna! Ja tev parasti šis spiediens rada nepatīkamas izjūtas, labāk pieturies pie negāzētiem dzērieniem, piemēram, ūdens, ledus tējas u.c.

Foto: Shutterstock

Runājot par dzērieniem, ieteicams iegādāties tikai tādus, ko pārdod pudelēs vai bundžiņās. Ūdens, kuru lidmašīnās izmanto kafijas vai tējas pagatavošanai, parasti nav filtrēts. Ja tas tevi neuztrauc, tad problēmu nav, taču "Culture trip" iesaka labāk izdzer kādu silto dzērienu možumam, pirms kāpšanas lidmašīnā.

  • Kā rīkoties, lai lidojums būtu patīkamāks un ērtāks, izlasi šajā rakstā.

Lidojumi no vienas uz otru pasaules malu var aizņemt pat vairāk nekā 10 stundas. Lai pēc nosēšanās pulksten 22 negribētos iet taisīt brokastis, nevajadzētu lidmašīnā aizmigt uz ilgu laiku. Pirms brauciena parēķini stundu atšķirību un centies sevi turēt nomodā, skatoties filmas vai lasot grāmatu. Ja gluži pretēji, ielidosi no rīta, nepieciešams pagulēt, tāpēc neaizmirsti paņemt līdzi spilventiņu, kādu nomierinošu mūziku – jebko, kas palīdzēs iemigt.

Ja ikdienā pirms miega lieto nomierinošus medikamentus, noteikti nevajadzētu tos lidojuma dienā nomainīt pret citiem. Pieturies pie pārbaudītiem medikamentiem, jo nekad nevar zināt, kā ķermenis reaģēs uz kaut ko jaunu.

  • Ja starp lidojumiem jāpavada ilgāks laiks lidostā, apskati šos padomus, kā interesanti pavadīt brīvās stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!