Foto: Shutterstock

Ierodoties Latvijas galvaspilsētā, iespējams sajust gaisā virmojošo Baltijas optimismu. Rīga ir viesmīlīga pilsēta, ko iespējams izstaigāt kājām un kas bagāta ar mūziku, vēsturi un naktsdzīvi, raksta britu medijs "Daily Mail". Ko apciemot, ja Rīgas apskatei atvēlētas 48 stundas jeb nedēļas nogale? Lūk, viņu padomi!

Pirmās dienas apskati "Daily Mail" pārstāvji iesaka sākt ar pastaigu pa Vecrīgas bruģētajām ieliņām, jo katrs vēstures laikmets tur ir atstājis savas pēdas – tur iespējams apskatīt gan gotikas stila arhitektūras paraugdemonstrējumus, gan iepazīties ar padomju laika muzejiem. Protams, tiek izcelts Doma laukums un Melngalvju nams, kas apvīts ar diženu vēsturi.

Runājot par ieturēšanos, "Daily Mail" uzsver, ka jādodas pusdienās latviešu stilā un viņuprāt tas nozīmē doties uz "Pelmeņi XL", kur iespējams noprovēt pelmeņus, kas pildīti ar gaļu, sieru vai dārzeņiem. Savukārt pēc tam jāieplāno pastaiga pa kluso centru – visskaistākās jūgendstila ēkas atrodamas, dodoties pa Alberta ielu, kur meklējams arī Rīgas Jūgendstila muzejs. Pēc tam vajadzētu doties atpakaļ uz centra pusi, pastaigājot pa Kronvalda parku un ielūkojoties Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, bet vakarā vērts apdomāt Latvijas Nacionālās operas un baleta apmeklējumu.

Ko darīt otrajā dienā? Britu medijs uzsver, ka Rīgas iepazīšana nebūtu pilnīga bez Rīgas Centrāltirgus apmeklēšanas, kur iespējams atrast teju visu, bet noslēgumā vajadzētu ieplānot suvenīru bodītēs atrast Latvijai raksturīgo dzintaru. Savukārt, runājot par iestiprināšanos otrajā dienā, "Daily Mail" izceļ tādas vietas kā "Valtera restorāns", "Istaba","Vincents".

Plašāk ar "Daily Mail" rakstu vari iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!