"Pusi Latvijas klāj meži, tāpēc nav brīnums, ka ļaudis gūst labsajūtu no ēdiena meklēšanas dabā, amatniecības un būšanas kopā ar dabu." Ar tieši šādām rindām žurnālists Džeimss Forests iesācis stāstu par Latviju britu medijā "The Guardian".

Žurnālists pēc Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta uzaicinājuma četru dienu tūrē paviesojās vairākās vietās Vidzemē, vairāk izbaudot Latvijas dabas varenību. Meži, Gaiziņš, ezeri, klinšainie Gaujas krasti, kā arī vēsturiskas pilsētiņas un viduslaiku pilis – tieši tas, pēc žurnālista domām, raksturo Vidzemi. "Tas ir lepns reģions, kas pazīstams kā "latviešu kultūras šūpulis" ar bagātīgu mākslas mantojumu," izcēlis Forests.

Kā teikts prestižajā medijā, Latvijas meži ir valdzinoši – klusas takas un bagātīga savvaļas dzīve. "Bet tikpat aizraujoši bija arī cilvēki, kurus satikām: vietējie celmlauži, kas izmanto Latvijas mežu, lai radītu jaunu zaļā tūrisma un videi draudzīga biznesa vilni," raksta žurnālists.

Kur eksursijas laikā Forests paviesojies? Viņš pabijis Mālpils muižā, "Zeit" un Līgatnes tīklu parkā, Kokamatniecības muzejā Vienkoču parkā, Cēsīs un Valmierā, kā arī paviesojies Valmiermuižas alus darītāvā un noprovējis produkciju no "Gogelmogels". Noslēgumā žurnālistis izkarsējies arī pirtī viesu namā "Lantus".

"Sēnes, ogas, garšaugi, lapas tējai un bērzu sulas – dabas velšu meklēšana ir gandrīz nacionālais sporta veids Latvijā," raksta Forests. Tāpat, runājot par mežu, viņš izceļ sekojošo: "Šķita, ka mežs ir kā garīga vieta, kur latvieši nāk meditēt," rakstījis Forests.

Ar "The Guardian" publikāciju iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!