Foto: LETA

Šajā nedēļas nogalē pieejamas aktivitātes visdažādākajām gaumēm – pastaigas Slīteres silos, īrisu ziedēšana Rundālē, velomaratons Jūrmalā un, protams, Baznīcu nakts. Savukārt, ja masu pasākumu apmeklēšana šoreiz nav pa prātam, tad jāsauc ģimene un draugi kopā un jādodas uz tuvāko kluso vietiņu pie dabas, lai ar visu sirdi sveiktu atnākušo vasaru!

Uz Rundāli peoniju un īrisu skaistuma tīkotāji

Foto: LETA

Skaistais ziedu laiks vēl tikai sākas – šajā nedēļas nogalē Rundāles pilī būs apskatāma īrisu izstāde, savukārt peoniju cienītāji Rundālē gaidīti no 10. līdz 14. jūnijam. Ziedus varēs ne vien acīm aplūkot, bet arī iegādāties Tirdzniecības laukumā. Izstādes būs apskatāmas pils pirmā stāva vestibilā. 

Ar savām kolekcijām izstādē piedalīsies selekcionāre Ilga Viņķele un kolekcionāre Gunta Jēkabsone.

Vairāk informācijas: www.rundale.net

Lielā tirgošanās Brīvdabas muzejā

Foto: Publicitātes foto

Lielā tirgošanās Latviešu tautas lietišķās mākslas gadatirgū Brīvdabas muzejā notiks 6. un 7. jūnijā. Gadatirgū varēs iegādāties gan keramikas izstrādājumus, gan pinumus, adījumus, dārza interjera preces, matu rotas, tautiskos apģērbus un vēl daudzus citus unikālus Latvijas amatnieku darinājumus. 

Apmeklētāji tiks nodrošināti ar papildu reisiem 1. autobusa maršrutā, kā arī palielinās ietilpību citos maršrutos, kas brauc gar Brīvdabas muzeju. 

Vairāk lasi: brivdabasmuzejs.lv.

Ceļotāju dienas Slīteres silos

Foto: DELFI

Laiks meklēt ērtus apavus, jo klāt "Ceļotāju dienas" Slīteres silos. Šogad tās norisināsies no 6. līdz 7. jūnijam un šo dienu laikā ikvienam atnākušajam būs unikāla iespēja iepazīties ar Slīteres apkārtni zinošu speciālistu vadībā, kā arī apskatīt vietas, kur tūristi parasti netiek ielaisti. 

Šī gada pasākums notiks ēdamlietu zīmē – interesenti varēs uzzināt mežos un purvos mītošo radību ēdienkartes, dabas veltes, kas mūsu pašu veselībai nāk par labu, kā arī iepazīties ar lībiešu kulināro mantojumu. Vairums pārgājienu norisināsies sestdien, 6. jūnijā, un visi aicināti ierasties jau ap plkst. 11.00. 

Būs arī divi velomaršruti, laivu braucieni gar Kolkas bāku, pa Irbes upi un jūru, kā arī citas aktivitātes. Savukārt sestdienas pēcpusdienā aicināti pulcēties arī Kolkas "Ūšos" plkst. 15.00, kur varēs palutināt savas garšas kārpiņas un ne tikai. Vairāk par Slīteres nacionālo parku lasi "Slīteres silu un līvu krasta burvība. Dabas brīnumi un ceļotāju iespējas Latvijas vecākajā dabas parkā".

„Baznīcu nakts” šogad visā Latvijā

Foto: Publicitātes foto

"Baznīcu nakts" norisināsies piektdien, 5. jūnijā, un kopā vienos visas Latvijas kristīgās baznīcas – kopā 145 no visiem Latvijas novadiem. Pasākums tiek organizēts jau otro gadu un pirmo reizi tas notiks arī ārpus Rīgas. 

Programma veidota ar mērķi cilvēkus iepazīstināt ar kristīgo konfesiju, kā arī ar baznīcu garīgo un kultūras mantojumu. Baznīcās tiks rīkoti koncerti, pasākumi bērniem, ekskursijas. Plašāku ieskatu pasākuma programma var skatīt šeit: www.baznicunakts.lv

Lieli un mazi spēkavīri rībinās Preiļus

Foto: Publicitātes foto

Šo sestdien, 6. jūnijā, Preiļu parka estrādē tiek rīkots "Autotehnica Latvijas Spēkavīru čempionāta" atklāšanas posms un pasākums bērniem "Mazā stiprinieka piedzīvojums".

Sacensību sākums jau plkst. 15.00. Latvijas spēkavīru sacensībās piedalīsies deviņi Latvijas spēcīgākie atlēti. Savukārt "Mazā stiprinieka piedzīvojumā" aicināti piedalīties bērni vecumā no 3 līdz 12 gadiem un viņu vecāki un vecvecāki. Pasākuma laikā visa ģimene varēs aktīvi pavadīt laiku kopā – piedalīties dažādās spēlēs un atrakcijās, kā arī pilnveidot prasmes radošajās darbnīcās. Vairāk par pasākumu:preili.lv.

Ar velosipēdu cauri Jūrmalai

Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Jūrmalas pilsēta aicina visus velobraucējus uz velomaratonu 7. jūnijā. Padomāts būs par visiem velo prieku baudītājiem, jo varēs startēt kādā no četrām distancēm, kas veidotas atbilstoši dalībnieku vecumam un sportiskās sagatavotības līmenim – "DION" Sporta brauciena distance 87 kilometru garumā būs piemērota profesionāļiem, 40 kilometri "Skandi Motors" Tautas brauciens būs pa spēkam ikvienam sporta entuziastam, savukārt ģimenēm ar bērniem būs "Turkish Airlines" Ģimenes brauciens ar distanci 14,5 kilometru garumā un "LEGO" bērnu distance, kas būs 500 – 1000 metru gara. 

Starta un finiša līnija atradīsies Dzintaru prospektā 1, pie Dzintaru koncertzāles. Dalībnieki aicināti īpaši uzposties, jo būs arī nominācijas un apbalvojumi par labākajiem tērpiem. Kamēr aktīvisti tiks gaidīti uz finiša līnijas, pārējie varēs piedalīties dažādās atrakcijās, baudīt muzikālos priekšnesumus un labi pavadīt laiku. Vairāk lasi "Jūrmalas velomaratons pulcēs gan ģimenes, gan profesionāļus"

Valkas – Valgas pilsētas svētki piecu dienu garumā

Foto: Publicitātes foto

ValkasValgas pilsētas svētki "Skanošā Livonija" tiek ieskandināti jau no 3. jūnija un pacilājošā atmosfērā turpināsies līdz pat 7. jūnijam. Katrai dienai ir sava pasākumu programma un, ja vēl nav sanācis paviesoties pilsētā, tad to var paspēt arī nedēļas nogalē, kad gaidāmi gan koncerti, gan uzvedumi, gadatirgus un pat zāles pļāvēju sacensības, un citas jautras izdarības. 

Livonijas gadatirgus tiks rīkots sestdien, 6. jūnijā, un tirgotājus un pircējus pulcēs no plkst. 8.00 līdz plkst. 16.00 Valgas centrā. Sestdien paralēli tiks rīkoti arī kultūras pasākumi uz laukuma pie Kultūras centra. Dienas izskaņā, plkst. 18.00 – labdarības koncerts "Skanošā dāvana" Valgas Sv. Jāņa baznīcā. Savukārt svētku pēdējā dienā – svētdien jau plkst. 11.00 pie tirdzniecības centra "Rimi" lustīgā noskaņojumā tiksies varenākie zāles pļāvēji, lai savstarpēji sacenstos par labākā pļāvēja godu. Svētkos neizpaliks arī tradicionālais Pedeles upes rallijs, kas sāksies plkst. 13.00. Un arī tas vēl nav viss, kas paredzēts Valkas – Valgas pilsētas svētku programmā, vairāk informācijas lasi: valka.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!