Foto: Publicitātes attēli
13. augustā Jaunpilī – Latvijā vecākajā viduslaiku pilī – notiks grandiozi viduslaiku svētki "Grāfa Kaliostro ķecerības." Pasākuma dienā varēs baudīt viduslaiku kaislības, bruņinieku cīņas, modes skati, garšu, skaņu un mākslu līdz pat rītausmai. Īpašu noskaņu piešķirs grāfa Kaliostro izdarības, par kura viesošanos Latvijā pirms vairākiem gadu simtiem joprojām saglabājušās leģendas, informē Ērika Šmeļkova.

Svētki Jaunpilī sāksies pulksten 12, kad tiks atvērti vārti uz viduslaiku amatnieku tirgu pie senajām ūdensdzirnavām. Tur varēs ne vien iepirkties, bet arī līdzdarboties dažādās seno amatu darbnīcās.

Pulksten 14 varenas lielgabalu zalves aicinās viesus pils teritorijā, kur notiks vēderdejotāju priekšnesumi, leģendārās bruņinieku cīņas un viduslaiku modes tērpu skate. Aktieris Gints Grāvelis, kurš iejutīsies Kaliostro ādā, saka: "Viduslaiku svētki cilvēkus piesaista ar savu vērienu, īpašo enerģiju un kaislībām. Tie ļauj uz mirkli pārcelties laikā, kad dāmas ietērpās skaistās garās kleitās, bet vīrieši ikdienā nēsāja līdzi zobenus. Jaunpils, kur senatnīguma elpa ikvienā akmenī, ir īstā vieta šādiem svētkiem! Runājot par Kaliostro, šķiet, ka mums daudz kā kopīga. Mīlestība pāri visam!"

Viduslaiku svētku kulminācijā skanēs grupas "Kanisaifa" koncerts ar bungu perkusijām un lāpu gaismām pils senajā pagalmā. Jaunpils kultūras un mārketinga kuratore Inese Gintere norāda, ka Viduslaiku svētku tradīcija Jaunpilī ir tik sena, ka grūti pat atcerēties, kur meklējami to pirmsākumi: "Spējam uzņemt vairāk nekā tūkstots svētku apmeklētāju, jo Jaunpils pils komplekss ir unikāls ar savu plašo teritoriju, dažādām senām un skaistām vietām, autentiskajiem viesnīcas apartamentiem, izklaidējošām ekskursiju programmām un izslavēto viduslaiku un mūsdienu ēdienkarti pils krogā."

Biļetes uz pasākumu iespējams iegādāties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!