Foto: U.Piterāns
Ik gadu 22. maijā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā bioloģiskās daudzveidības diena. Par godu šai dienai, Lubāna mitrāja informācijas centrs dāvā iespēju ikvienam dabas draugam un interesentam doties meža pārgājienā "Dzīvība kokā", kas norisināsies 26. maijā. Dabas aizsardzības pārvaldes eksperta un entomologa jeb kukaiņu pētnieka Gunta Akmentiņa vadībā ikviens varēs doties izzinošā pārgājienā, lai palūkotos uz dzīvību kokos un iepazītu mežu no mazliet citu skatupunkta.

Bioloģisko sugu daudzveidību ikvienam būs iespēja pētīt dabas lieguma "Lubāna mitrājs" mežos. Pārgājienam organizatori izvēlējušies vecākus mežus, kas ir bagāti ar kritalām, tāpēc jāņem vērā, ka pa tādiem būs mazliet grūtāk pārvietoties, nekā pa jaunu priežu mežu.

Pārgājiena sākums un dalībnieku pulcēšanās pie Lubāna mitrāja informācijas centra pulksten. Adrese: "Aiviekstes hidromezgls", Ošupes pagasts, Madonas novads, LV-4833. GPS: 56.8164, 26.9065

Pēc pulcēšanās ar automašīnām notiks došanās uz pārgājiena sākuma punktu. Pārgājiens būs aptuveni trīs stundas ilgs un apmēram piecus kilometrus garš. Pārgājiens būs vairāk tendēts uz apstāšanos pie kokiem un sugu vērošanas, jo šoreiz vairāk būs iespēja pētīt bezmugurkaulniekus kokos, konkrētāk – kukaiņus.

Pārgājiens ir bez maksas un bez vecuma ierobežojuma, tādējādi draudzīgs arī ģimenēm ar bērniem. Dalībniekiem līdzi ieteicams ņemt laikapstākļiem piemērotu apģērbu un apavus, kas paredzēti pārgājienam pa mežu. Pārgājiena laikā plānota arī pusdienu pauze, tādēļ līdzi vērts paņemt pusdienas.

Lai pieteiktos pārgājienam, zvanīt 29234956 (Ilze, Elīna) vai rakstīt lubanamitrajs@gmail.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!