Foto: Vida Press
Krāsainās un fascinējošās fotogrāfijās jaunajam fotogrāfam Abdulam Mominam izdevies iemūžināt Isamoti upi un tajā peldošās laivas Bangladešā. Viņa fotoaparāta radītie attēli atgādina smalkus un netveramus akvareļus.

Vietējie iedzīvotāji laivās pa upi transportē dažādas lietas, lēni slidot pa krāsainajiem ūdeņiem. Pārsteidzošās krāsas un rakstus veido upē esošās aļģes un ūdenszāles, ko loka un nes ūdens straume.

Foto: Vida Press

Fotogrāfs izmantojis dronu, lai uzņemtu attēlus, tā sakot, no putna lidojuma un parādītu pēc iespējas plašāku apkaimi, kas ļauj novērtēt rakstus un krāsas, ko viņš pats salīdzina ar akvareļiem un ūdenskrāsu zīmējumiem mākslā, vēsta "Vida Press". Fotogrāfijās mijas koši zaļā un zilā nokrāsas.
"Aļģes veido fantastisku dabas skatu, kas izskatās pēc gleznas. Vienmēr ir lieliski iemūžināt upi, kad tā ir tik skaista, tomēr vēl skaistāka nekā attēlos tā ir dabā. Straume piešķir ūdenszālēm īpašu formu, un tās atgādina zaļas čūskas," par redzēto "Vida Press" stāstījis Momins.

Foto: Vida Press

"Vienā no fotogrāfijām var redzēt vīru, kas ved lielu zāles vezumu, ko viņš nogādās mājās savam liellopu ganāmpulkam. Savukārt citā attēlā izdevās iemūžināt vīru, kas ved krāsas, kas, visticamāk, tiks izmantotas audumu krāsošanai."

Foto: Vida Press

Tomēr šī upe nav noslogots transporta ceļš un laivas tajā manot reti, tāpēc fotogrāfam nācies pavadīt kādu laiku tās krastos, lai iemūžinātu fantastiskos skatus.

Isamoti ir robežupe, kas daļēji tek gan Bangladešā, gan Indijā. Tā mēdz būt strauja un pārpilna ūdeņiem lietus sezonas laikā un īsi pēc tās, kad tā nereti arī pārplūst, bet sausajā sezonā tā ir vien sīks strautiņš. Jāpiebilst, ka tāda, kā Momina fotogrāfijās, upe ir vien atsevišķās vietās, bet lielākoties tā ir visai duļķaina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!