Foto: Vida Press

Kamēr ceļošanas plānu kaldināšana uz kādu laiku jāatliek, bet vēlme izrauties no četrām sienām nekur nav zudusi, rubrikā "Dienas ceļojumu foto" piedāvājam ceļot virtuāli, bildēs apskatot dažādas pasaules vietas un to ikdienas ainas. Šoreiz ceļš vedis uz Ganu.

Ganas atkritumu dedzinātāji riskē ar savu dzīvību, darbojoties vienā no pasaules lielākajām elektronisko lūžņu izgāztuvēm, teikts "Vida Press".

Atkritumu izgāztuvē darbojas arī simtiem bērnu, kas ir vien aptuveni astoņus gadus veci, kailām rokām pārvietojot datorus, televizorus un citas elektroierīces. Lai sadauzītu priekšmetus, tiek izmantoti gan akmeņi, gan āmuri, atdalot vērtīgos metālus, kas pēc tam tiek pārdoti. Savukārt bērniem, kas tiek saukti par "dedzinātājpuikām", jādedzina vadi, lai no to iekšienes iegūtu salīdzinoši vērtīgo kaparu. Iegūtas brūces un lūzumi, krītot uz stikla kalniem, nelabvēlīgo dūmu elpošana, kā arī apdegumi – tie ir riski, kam pakļauti šie bērni.

Daudzi no bērniem ir aizbēguši no ģimenēm, un, kā teikts "Vida Press", tagad dienā nopelna maksimums nedaudz vairāk nekā septiņus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!