Foto: Shutterstock

Apvienoto Arābu Emirātu pērlē Dubaijā atklāts jauns ievērības cienīgs objekts – milzīgs fotorāmis, kas atklāj kontrastējošo atšķirību starp vēsturiskajām un modernajām ēkām. Milzu rāmis uzcelts Zabēla (Zabeel) parkā un jau ieguvis iesauku "Dubaijas rāmis", raksta "Designboom". Rāmi veido divi 150 metrus augsti torņi, ko savieno 93 metrus garš stikla tilts, no kura paveras fantastisks skats uz visām debespusēm.

Tuvāk zemei apmeklētāji var apskatīt arī muzeju, kura ekspozīcija stāsta par pilsētas vēsturi – kā Dubaija no zvejnieku ciema kļuva par plaukstošu, bagātu metropoli.

Foto: Shutterstock

Skatoties no vienas puses, rāmī redzamas pilsētas vecākās ēkas, bet lūkojoties no otras, rāmis ietver "gleznu", kurā redzami Apvienoto Arābu Emirātu slavenās lielpilsētas debesskrāpju džungļi, tostarp "Burj khalifa", kas ir pasaulē augstākā ēka.

Foto: Shutterstock

Stikla tilts rāmja virsotnē tiek raksturots kā pilnībā drošs un neplīstošs. Rāmis rotāts ar zelta rakstiem un tapis par godu 2020. gadā gaidāmajai "EXPO" izstādei. Ieejas maksa jaunajā objektā ir 50 dirhami jeb 11,37 eiro.

Lai arī jau kļuvis populārs, jaunais objekts ir arī karstu strīdu iemesls. Arhitekts Fernando Doniss, kas uzvarēja projektu konkursā 2008. gadā, intervijā "The Guardian" žēlojas, ka Dubaija ir nozagusi viņa ideju un mēģinājusi ierobežot viņa iesaistīšanos tās realizācijā. "Viņi paņēma manu projektu, izmainīja dizainu un uzbūvēja bez manis," intervijā teica Doiss. Visu rakstu angliski varat lasīt šeit.

Zabēla parks, kurā atrodas milzu rāmis, ir iecienīta Dubaijas atpūtas vieta. Šeit var baudīt skaistus skatus uz ezeru, doties izbraucienos ar laivu, izmantot sporta laukumus, nodoties gaļas grilēšanai un piknikiem, tāpat parkā izvietoti izklaidējoši un izglītojoši objekti, piemēram, interaktīvi ekrāni tehnoloģiju zonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!