Foto: Publicitātes foto
Paldies Dievam, ir pagājuši tie laiki, kad Latvijā par seksu nepieklājās runāt, kad katrs dziļāks dekoltē izsauca sašutumu vētru un būsim godīgi – visi taču zināja, ka Padomju Savienībā seksa vienkārši nav! Pēdējos divdesmit gados mums ir bijusi iespēja atgūt nokavēto un gūt jaunus iespaidus veidā, kāds katram bijis pieņemamāks. Iedvesmas gūšanai "Delfi ceļojumi" piedāvā arī savu variantu.

Amsterdama

Amsterdamā ievērības cienīgi ir divi muzeji un abi atrodas "Sarkano lukturu" kvartāla rajonā, Damrak ielā 18. Lielākajā un par pasaulē populārāko atzītajā muzejā, apskatāmi gan vēsturiski, gan arī pavisam mūsdienīgi rīki un mākslas priekšmeti. Šeit var pētīt gan erotisko pastkaršu kolekciju, gan foto izstādi, gan arī papriecāties par dažādiem interjera priekšmetiem fallu formā.

Mazākais muzejs, savukārt var lepoties ar antikvāru mehānisko vibratoru un erotisko zīmējumu kolekciju, kurus Džons Lenons dāvājis savai sievai Joko Ono uz kāzām.

Berlīne

Erotikas muzeju (Beate Uhse Erotik-Museum), kas atrodas Joachimstaler Strasse, 4 dibinājusi bijusī kara lidotāja un erotiskās impērijas īpašniece Beāte Uze. Muzeja ekspozīcija izvietota trīs stāvos, bet pirmo - aizņem milzīgs sex shops, kurā ērtākam šopingam dabūnami pat iepirkumu ratiņi! Muzeja ekspozīcijā apskatāmi vairāk kā 5000 eksponāti no dažādām pasaules valstīm – gleznas, skulptūras, litogrāfijas un citas ļoti erotiskas lietas, tai skaitā, slaveno autoru Heinriha Cilles, Georga Grosa un Otto Šolfa darbi. Tā kā dažu "rīku" pielietojums nav skaidrs pat ar izcilu fantāziju apveltītiem seksa gardēžiem, pie tiem atrodami paskaidrojumi angļu, vācu un franču valodās. Muzeja kinozāle piedāvā iespēju vērot XX gadsimta sākuma mēmās erotiskās filmas.

Prāga

Seksa jeb seksa piederumu muzejs (Sex Machines Museum) atrodas Melantrichova 18. Te apskatāmi seni rīki pret masturbēšanu, speciālas korsetes gurnu savilkšanai, ekscentriski prezervatīvi, mākslīgie falli un pat īpašas seksa šūpoles, kas ilgus gadus atradušās kādā Čehijas sieviešu cietumā. Vārdu sakot, šajā interesantajā vietā godam var izsekot cilvēku seksuālo izvirtību vēsturei. Un protams, arī šajā muzejā ir arī kinozāle.

Barselona

Erotikas muzejs (Museo de la Erotica) atrodas uz vienas no galvenajām Barselonas ielām - Rambla, 96.Muzeja ekspozīcijā apskatāmi austrumu eksponāti – senindiešu skulptūras, "Kamasutras" ilustrācijas, ķīniešu skulptūras un taizemiešu koka falli. Šeit izvietota arī ievērojama pagājušā gadsimta sadomazohisma plakātu un kalendāru kolekcija. Īpašas ekspozīcijas veltītas seksam pa telefonu un "uzticības jostām". Interesanti, ka šeit regulāri tiek rīkotas akliem cilvēkiem paredzētas ekskursijas, kuru laikā visus eksponātus drīkst aptaustīt.

Parīze

Erotikas muzejā, kas atrodas 72 bd de Clichy, gandrīz puse visas ekspozīcijas tiek mainīta katrus divus mēnešus. Muzejā apskatāmi gan mākslas priekšmeti, piemēram, japāņu erotiskie zīmējumi un fotogrāfijas, gan arī dažādi jautri nieki, piemēram, no porolona veidots ģenitāliju pāris ar nosaukumu "Viņš un viņa". Īpaša ekspozīcijas daļa veltīta slaveno Parīzes bordeļu vēsturei.

Kopenhāgena

Tā kā Dānija bija pirmā valsts pasaulē, kas legalizēja pornogrāfiju, muzeja, kas atrodas Kobmagergade, 24, galvenā ekspozīcijas daļa veltīta tieši pašu dāņu erotikas un seksa vēsturei. Tomēr apmeklētāju galvenā interese tiek pievērsta ekspozīcijas daļai par tādu slavenu cilvēku intīmo dzīvi, kā Marlēna Dītriha, Čārlijs Čaplins miljardieris Aristotelis Onasis un, protams, Hans Kristians Andersens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!