Foto: Publicitātes foto

Vienā no Itālijas vēsturiskajām pilsētām Matērā (Matera), kas saglabājusies vēl no romiešu laikiem un dibināta vairākus gadsimtus pirms mūsu ēras, atrodas neparasta viesnīca "Sextantio Le Grotte Della Civita". Pašas pilsētiņas atrašanās vietu vislabāk raksturo vārdi "pielipusi pie klints sienas", jo tā tiešām atrodama aizā jeb kanjonā, bet viesnīca jāmeklē kalnā esošajās smilšakmens alās un pie tām izbūvētajos mūros.

Alas veidojušās dabīgi, bet mūsdienās krietni uzlabotas, un tajās izvietota "boutique" tipa viesnīciņa, kuras atmosfēra raisa asociācijas ar viduslaikiem, jo istabiņās ir klona grīda, daudz kur izmantotas kažokādas, koks un akmens, radot robustu, bet skaistu interjeru. Gaisma, protams, plūst no svecēm vai, dienas laikā, caur šaurajiem logiem. Interjers kopumā ir zemnieciski vienkāršs, bet ārpusē ēkas, cik nu tās "pabāž galvas" no klintīm, sedz bizantiešu stila dakstiņu jumti.

Foto: Publicitātes foto

Tieši autentiskā atmosfēra un senlaicīgā elpa viesnīcai piešķir tās šarmu. Tā darbojas visu gadu bez brīvdienām.

Jāpiebilst, ka brokastis viesnīcas viesiem tiek servētas 13. gadsimtā celtā baznīcā - tas, nenoliedzami, ir labs veids kā iesākt godīgu dienu!

Vairāk informācijas viesnīcas mājaslapā: sextantio.it

Foto: Publicitātes foto

Arī pati Matera ir vieta, ko vērts apskatīt. Tā ir pilsēta Basilikatas reģionā. Pirms vairāk nekā tūkstoš gadiem tā izcirsta kanjona sienās. Matēru mēdz dēvēt arī par "la Città Sotterranea" jeb pazemes pilsētu. Esot tur, noteikti vērts apskatīt vēsturisko centru "Sassi", kas iekļauts arī UNESCO kultūras mantojuma sarakstā. Tur iekļautas arī brīnumainās "pazemes" baznīcas. Zināms arī, ka Matēra 2019. gadā būs Eiropas kultūras galvaspilsēta.

Kā turp nokļūt?

No Rīgas uz Bari iespējams aizlidot, tālāk jābrauc ar vilcienu uz Matēru. Pa pilsētu var pārvietoties kājām vai ar sabiedrisko autobusu. Privāto auto gan labāk neizmantot, jo ieliņas ir šauras un trūkst stāvvietu vai tās ir par maksu.

Materiāla tapšanā izmantota informācija no whc.unesco.org un placestoseeinyourlifetime.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!