Marta pirmajās dienās Sauthemptonā, Lielbritānijā, notika vārda došanas ceremonija lielākajam kruīza kuģim, kāds jebkad iesvētīts Apvienotajā Karalistē. Jauno milzi sauc "Bellissima", tas pieder kruīzu kompānijai "MSC Cruise", un par tā krustmāti kļuva aktrise Sofija Lorēna, bet atklāšanas ceremonijā uzstājās Andrea un Mateo Bočeli, pasaulslavenais cirks "Cirque du Soleil, kā arī citi slaveni mākslinieki, bet uzaicināto viesu vidū bija slavenības, žurnālisti un lielāko tūrisma firmu pārstāvji.

Jaunā kuģa izmēri ir iespaidīgi - 171597 tonnas, garums 315,3 metri, platums 43 metri, augstums 65 metri, tam ir 19 klāji, bet maksimālais pasažieru skaits ir 5686, ko uzņems 1564 apkalpes locekļi.

Uz šī kruīza kuģa ir gan milzīgs ūdens atrakciju parks, gan īpaša zāle "Cirgue du Soleil" speciāli "MSC Bellissima" veidotām izrādēm, krāšņs foajē, kura 480 kvadrātmetrus plašos griestus veido LED ekrāni, kur redzami gan Mikelandželo Siksta kapellas griestu gleznojumi, gan iespaidīgas nakts debesis un citi skati.

Gardēžiem te iekārtota gan mocarellas siera ražotne, gan neliela šokolādes darbnīca, maiznīca, gan visdažādāko pasaules malu virtuvju restorāni. Uz kuģa ir 20 bāri, 97 metrus gara centrālā promenāde ar nelieliem veikaliņiem, restorāniem un atpūtas zonām. Uz dažādiem klājiem iekārtoti baseini ar atpūtas zonām, kur paveras fantastiski skati, kā arī plaša spa zona, trenažieru zāle, telpu futbola un basketbola laukums,ko var pārvērst deju grīdā, Formula 1 simulators, boulinga zāle, kino, interaktīvās spēles, kazino un citas izklaides.

Uz jaunā kuģa pieejami arī dažādi tehnoloģiju jauninājumi, piemēram, pirmais digitālais kruīza viesu asistents Zoe - balss vadības mākslīgā intelekta ierīce katrā kajītē. Arī daudzi citi pakalpojumi viesiem uz šī kruīza kuģa būs personalizēti, teikts "MSC" mājaslapā.

"MSC Cruises" šobrīd ir straujāk augošā kruīzu kompānija, bez pēdējos gados jau saņemtajiem kuģiem, arī nākamajos 10 gados ik gadu ūdenī plānots nolaist vidēji divus jaunus kruīzu kuģus! Mani ļoti patīkami pārsteidza, cik dažādi un inovācijām pilni ir šie kuģi, īpašu uzmanību pievēršot videi draudzīgu tehnoloģiju un procesu ieviešanā. "MSC Bellissima" katrā kajītē ir Zoe - digitāls privāts asistents, kurš atbild 7 valodās un 30 dialektos, uz šī kuģa ir jauni un interesanti konceptrestorāni, ka arī skatāmas "Cirque du Soleil" izrādes. Modernie kruīzu kuģi aizvien vairāk kļūst par ceļojuma galamērķi paši par sevi," pirmajos iespaidos dalās Mārcis Kalniņš, "Baltic GSA" direktors, kas 2. martā piedalījās kuģa vārda došanas ceremonijā.

Uz šī kuģa ieviesta jauna kajīšu kategoriju - studio, kas ir iekšējās kategorijas kajīte vienam pasažierim. Protams, kā ierasts pieejamas arī visu citu veidu kajītes, tostarp ģimenes, kajīte ar balkonu, luksusa un citas.

"MSC Cruises" ir starptautiska kruīzu kompānija, kas reģistrēta Šveicē, Ženēvā. Tā tika dibināta Neapolē, Itālijā, 1960. gadā un pašlaik tā ir lielākā privātā kruīzu kompānija. Tās flotē ir 15 kruīza kuģi un 16. - "MSC Bellissima". Šo vasaru jaunais kuģis pavadīs Vidusjūrā, bet ziemas sezonā pārcelsies uz Tuvajiem Austrumiem, bet 2020. gadā kuģos jūrās pie Ķīnas.

Lūk, neliels ieskats jaunajā kuģī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!