Foto: DELFI

Piektdienas, 29.augusta, rītā daudzu autobraucēju un gājēju uzmanību piesaistīja milzīgais kruīza kuģis, kas bija pietauvojies Rīgas pasažieru ostā, blakus Vanšu tiltam. Šogad Latvijas galvaspilsēta ir viena no Costa Pacifica maršrutā iekļautajām Baltijas jūras kruīza ostām, un tas piestājis Rīgā jau septiņas reizes. Piedāvājam ieskatīties šajā peldošajā viesnīcā, kurā ir gan četri peldbaseini, gan milzīgs SPA un relaksācijas komplekss,fitnesa zāles, savs teātris, ūdens atrakciju parks, kapela un pat īsta pirmās formulas sacīkšu mašīna ar 4D simulatoru, kas ikvienam ļauj izbaudīt sacīkšu pilota izjūtas, turklāt mašīna atrodas uz 12.stāva klāja, no kura paveras brīnišķīgs skats.

Uz milzīgā kuģa klāja ceļo 3780 pasažieri, kas mitinās 1504 kajītēs. Costa Pacifica ir 300 metrus garš. Tā īpašnieki ir viena no lielākajām un slavenākajām kruīza kompānijām - Carnival Corporation & PLC, bet operators ir itāļu kompānija Costa Crociere. Kuģa Costa Pacifica uzbūvēšana 2009. gadā izmaksājusi 500 miljonus eiro.

Kuģis ir ļoti grezns, un tā dizaina tēma ir mūzika, tādēļ ik uz soļa redzamas gan nošu atslēgas, gan mūzikas instrumenti, visos kuģa restorānos un zālēs ik vakaru spēlē dzīvā mūzika, bet, ja pašam iepatīkas, kā tā skan, iespējams ņemt arī privātstundas dažādu mūzikas instrumentu spēles apgūšanai.

Pirmo reizi Costa Pacifica Rīgā ienāca 2011.gadā, un kopš tā laika lielāks kruīza kuģis te nav piestājis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!