Foto: Vida Press
Kāds poļu fotogrāfs kopā ar savu tēti devies 5000 kilometrus garā braucienā no Polijas līdz Itālijai un atpakaļ, lai iemūžinātu dienvidzemes brīnišķīgās gaismas. Skaistā fotosesijā fotogrāfs Jākubs Kosiols iemūžinājis saullēktus un saulrietus Itālijas lauku ainavā.

23 gadus vecais fotogrāfs devies pāri Eiropai, lai radītu fotogrāfijas, kas parādītu viņa skatu uz pasauli un liktu kādam apstāties un nedaudz izbaudīt mirkļa burvību, skatoties viņa darbos. Šo ceļojumu viņš ieplānojis kopā ar savu tēvu, lai abi pavadītu kopā vairāk laika.

Foto: Vida Press

"Fotografēšana ir mana lielākā kaislība. Es fotografēju to, ko mīlu – ainavas," Jākubs sacījis "Vida Press". "Ilgu laiku kopā ar tēti plānojām neparastu ceļojumu uz skaistākajām Itālijas vietām, īpaši Toskānu un slavenās Činkve Terres piekrasti. Kopumā ceļā pavadījām 5000 kilometru, apskatot un iemūžinot vietas, kas paliks atmiņā uz mūžu."

Tēvs ar dēlu braukuši no viena neliela zvejnieku ciema uz citu, apskatot Itālijas ziemeļu piekrasti, un tālāk devušies uz Toskānas kalniem un pakalniem. Viņi Itālijā pavadījuši 10 dienas, iemūžinot saullēktus un saulrietus, viņuprāt, Itālijas pašās skaistākajās vietās. "Tā ir tikai daļa no šīs skaistās zemes. Mani iedvesmoja daudzās gleznotāju radītās ainavas un mana mūža aizraušanās ar dabas skatu fotografēšanu," stāsta jaunais fotogrāfs, kas katrā vietā cenšoties noķert īpašo gaismu, kas izceļot tās skaistumu.

Vairāk par Jākubu un viņa darbiem var lasīt: www.kubakoziol.pl.

Foto: Vida Press

Toskāna ir pievilcīgs galamērķis, kur netrūkst mākslas darbu pārpilnu, vēsturisku pilsētu, gardu ēdienu nelielos restorānos un dzērienu piedāvājuma, kas aizpildīs laiku nedēļas nogalē, kā arī skatu, kas liek aizrauties elpai un teikt kā Faustam: "Mirkli, tu esi skaists, jel apstājies!" Sākot no Sjēnas līdz Areco, Lukas, Pizas un Kortonas – visur iespējams baudīt Itālijas viesmīlību. Vairāk par Toskānu lasiet šeit.

Foto: Vida Press

Savukārt fotogrāfa apbrīnotā Činkve Terre (Cinque Terre) ir nacionālais parks Itālijā, ko veido piecas pilsētiņas (no tā arī cēlies nosaukums "Piecas zemes"), kalnu terases un skaista daba. Tā ir īsta piekrastes pērle. Salīdzinoši nesen vadošie tūroperatori šo skaisto vietu iekļāvuši savos maršrutu piedāvājumos un tūristu skaits te ir dramatiski audzis. Tik dramatiski, ka parks nespēj tikt galā ar cilvēku uzplūdiem. Tā rezultātā varas iestādes pat paziņojušas, ka turpmāk tiks ielaists vien pusotrs miljons tūristu gadā. Kad šis limits sasniegts, vietējie ceļi svešiniekiem tiks slēgti. Tomēr tiem, kam paveicies tur nokļūt, parasti šī vieta paliek atmiņā uz mūžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!