Lietuviešu fotogrāfs Karolis Janulis, kas aizrāvies ar aerofotografēšanu, nesen devies uz labirintu parku un pērn atklāto koku galotņu taku Lietuvas pilsētā Anīkščos, lai ar drona palīdzību iemūžinātu šos neparastos veidojumus no augšas.

Anīkšči tiek uzskatīti par vienu no Lietuvas kultūras pilsētām, kur ir daudz neparastu apskates objektu, tostarp arī labirintu parks un gaisa taka ar skatu torni. "Jau kādu laiku vēlējos šo vietu iemūžināt no putna skatpunkta. Skats no augšas uz visu apkārtni ir satriecošs un daudz ainaviskāks nekā no apakšas," Vida Press stāsta fotogrāfs. "Ik gadu pavasarī, kad upēs iet ledus, Lietuvas rietumus pārņem plūdi. Dienā, kad ierados labirintu parkā, tā lielāko daļu jau bija pārņēmis ūdens – tas klāja pļavas, nelielos ceļus, lauku saimniecības un daudz ko citu." Tas radījis lielisku scenogrāfiju neparastām fotogrāfijām.

Tāpat fotogrāfijās no augšas redzama arī jaunā koku galotņu taka, kas nesen saņēma arī ANO Pasaules tūrisma organizācijas tūrisma izcilības un inovāciju godalgu un ko jau pērn apmeklēja arī daudzi ceļotāji no Latvijas. Tā ir 300 metrus gara un vijas 21 metra augstumā starp kokiem reģionālajā dabas parkā. Taka atvērta katru dienu un ieejas maksa tajā ir viens eiro. Vairāk par šo objektu lasiet šeit.

Karolis plānojot arī pavasarī un vasarā braukt un iemūžināt šīs vizuāli interesantās struktūras no putna lidojuma, lai fiksētu krāsu spēles un gadalaiku maiņu.

Karolis Janulis jau iepriekš iemūžinājis Lietuvas ainavas ar dronu, fiksējot fotogrāfijas, ko izmantojuši arī lielie pasaules mediji. Viens no šādiem piemēriem ir arī viņa Viļņas fotogrāfijas. Vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!