Foto: Vida Press

Nesen atklāts ilgi gaidītais Gaierlejas (Geierlay) trošu tilts Mērsdorfā, Reinzemē-Pfalcā, kas ir garākais iekaramais gājēju tilts Vācijā. Tā konstrukcijas sniedzas pāri mežu galotnēm netālu no slavenās vīna upes Mozeles ielejas, tieši Hunsrika kalnu sirdī.

Trošu tilts ir iespaidīgs - tas ir 360 metrus garš un piedzīvojumu meklētājiem piedāvā izbaudīt unikālus mirkļus 100 metru augstumā virs plašās ielejas.

Tilts atklāts Vācijas atkalapvienošanas dienā - 3. oktobrī. To nelielajā Reinzemes Falcas ciemā (Mērsdorfā ir tikai 600 pastāvīgie iedzīvotāji) atklāja Vācijas Ekonomikas ministre Eveline Lemke. Mērsdorfas birģermeisters atklāšanā teicis, ka cer, ka šis objekts piesaistīs daudz tūristu. Jau uzreiz pēc atklāšanas vairāki tūkstoši ceļotāju gan no Vācijas, gan Anglijas, netālās Francijas un Nīderlandes, devušies pāri ielejai iemēģināt tiltu, ziņo Swr.de.

Tilts būvēts pamatīgi, tā balsti ierakti un iemūrēti 25 metrus dziļi zemē. Tāpat tas nostiprināts arī trosēm, kas palīdzēšot to noturēt stabili arī liela vēja laikā, lai tas ļoti nešūpotos. Protams, šūpojas tas tik un tā.

Vienlaicīgi uz šī trošu tilta var atrasties 120 cilvēki. Paredzēts, ka šo objektu ik gadu brauks apskatīt aptuveni 180 tūkstoši cilvēku. Tilts izmaksājis gandrīz 1,2 miljonus eiro. Pašvaldības vadība cer, ka piesaistītie tūristi ļaus šos ieguldījumus drīz atpelnīt.

Jaunais tilts labi iekļaujas Mērsdorfas apkārtnē esošo pārgājienu maršrutu tīklā. Ciema informācijas centrā varat atrast detalizētu informāciju par gājēju takām un maršrutiem.

Arī ceļotāji no Latvijas bieži dodas uz Mozeles reģionu, kas ir pazīstams kā Vācijas vīna ieleja. Tur var ērti nokļūt, no Rīgas lidojot uz Frankfurtes Hānas (Hahn) lidostu un tālāk dodoties vai nu ar nomātu auto, vai sabiedrisko transportu - reģionā ir ērta vilcienu un autobusu satiksme.

Ko vēl apskatīt Mozelē?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!