Foto: Publicitātes foto

Izdevums “The New York Times” izveidojis pasaulē stilīgāko māju “Top 20”, un pirmo vietu tajā ieņēmušas Igaunijas kompānijas ÖÖD izgatavotās spoguļmājas.

“The New York Times” izvēlējās 20 apbrīnojamākās atpūtas vietas pasaulē, un pirmajā vietā ierindotas Igaunijas izmitināšanas uzņēmuma “ÖÖD Hötels” neparastās mājas.

Tulkojumā no igauņu valodas “ööd” nozīmē “naktis”, un uzņēmuma vadītājs Andreass Tijks uzsver, ka spoguļmājas ļauj izbaudīt unikālas sajūtas: “Trīs sienas ir no stikla un spoguļiem, tāpēc, guļot gultā, jums paveras satriecošs skats. Sapņošana šajā gultā, saulrieta vai saullēkta vērošana – tas ir kaut kas neaprakstāms,” viņš saka.

Foto: Publicitātes foto

Ideja uzbūvēt šādas mājiņas Andresam ar brāli ienāca prātā 2016. gadā. “Tajā laikā visi dzīvokļi, ko piedāvāja “Airbnb” un “Booking.com”, bija milzīgi, mēs gribējām kaut ko nelielu, mājīgu un intīmu – un sapratām, ka jābūvē pašiem! Mēs neko nebijām dzirdējuši par kustību “tiny houses” (mazās mājas – angļu val.), kas tagad ļoti populāras ASV un Skandināvijā.”

Sākotnējā ideja bija spoguļmājas pārdot, lai to jaunie īpašnieki ēku varētu novietot skaistā vietā un izīrēt. Pirmais pasūtītājs bija labs paziņa, kurš 2016. gada nogalē šo māju nolika pie jūras, vien 20 kilometru attālumā no Tallinas. Bizness sāka plaukt, kotedžas tika eksportētas uz vairāk nekā 20 valstīm, tagad tās ir pat ASV, Meksikā un Ganā, vēl 2021. gadā “Tūrgidam” stāstīja Andreass.

Foto: Publicitātes foto

“Gandrīz katru gadu viesnīcu skaits divkāršojas, un šodien “ÖÖD Hötels“ platformā (oodhotels.com) jau ir 28 mājiņas. ÖÖD mājas var atrast Igaunijas mežu dziļumā un pie jūras, Meksikas džungļos, ASV dabas parkā un citās skaistās dabas vietās Norvēģijā, Dānijā un Beļģijā,” stāsta kompānijas pārdošanas daļas vadītāja Ģertrūde Otsa.

Otsa norāda, ka šogad kompānija pamatā plāno paplašināt darbību Ziemeļeiropā un ASV. “Jaunās spoguļmājas atradīsies īpaši skaistās vietās, piemēram, netālu no Helsinkiem, Reikjavīkas un Londonas,” viņa saka.

Visu stilīgāko atpūtas vietu reitingu var apskatīt ŠEIT. Tajā iekļautas viesu mājas Igaunijā, Portugālē, Brazīlijā, Itālijā, Ekvadorā, Tunisijā, Dānijā, Austrālijā un citās valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!