Sestdien, 27.oktobrī, arī Gulbenes novadā notiks Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētais pasākums – Leģendu nakts. Ikviens interesents tiek aicināts doties uz Stāmerienas pils parku, kur notiks īpaša pastaiga, savukārt Lizuma muižas pilī norisināsies stāstnieku konkurss.

Šogad, kad Stāmerienas pils apmeklētājiem ir slēgta, jo tajā notiek fasādes un jumta rekonstrukcijas darbi, Leģendu nakts pasākums notiks pils parkā. Tur no pulksten 20 ikviens tiek aicināts uz sajūtu pastaigu "Meklējot "Gepardu"". Gaismu, skaņu un rudenīgo laikapstākļu ieskautiem, apmeklētājiem vajadzēs risināt dažādus uzdevumus un atrast savu "gepardu". Veiksmīgākos meklētājus sagaida arī pārsteiguma balvas. Dalības maksa – 1,50 eiro. Kafejnīca "Sonāte" turpat, Stāmerienas pils parka stāvlaukumā nosalušos sasildīs ar siltiem dzērieniem.

Pulksten 21.30 Stāmerienas tautas namā varēs skatīt teatrālas miniatūras pēc Džuzepes Tomazi di Lampeduzas romāna "Gepards" motīviem, ko rādīs Stāmerienas teātris (ieeja – bez maksas), bet jau no pulksten 22 sāksies balle kopā ar grupu "Kruīzs" (ieejas maksa – 4 eiro). Pasākums notiek, atzīmējot pasaulslavenā romāna "Gepards" izdošanas 60.gadadienu un režisora Viskonti uzņemtās filmas ar to pašu nosaukumu 55. gadadienu.

Vairāk informācijas par Leģendu nakts pasākumiem Stāmerienā variet uzzināt Tūrisma informācijas centrā "Stāmeriena", zvanot pa tālruni 25755784 vai rakstot uz e-pastu: stameriena.tic@gmail.com.

Savukārt Lizuma muižas pils Zilajā zālē pulksten 18 stāstītāji un klausītāji varēs piedalīties Leģendu nakts stāstnieku konkursā. Dalībnieki tiek aicināti sagatavot vienu interesantu, senu stāstu vai leģendu par sevis izvēlētu tēmu, un, izstāstot to pārējiem konkursa dalībniekiem, pasākuma apmeklētājiem un žūrijas komisijai, labākie stāstītāji saņems apbalvojumus. Pasākuma organizatori aicina stāstniekus iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pastu ariav@inbox.lv vai zvanīt pa tālruni 26550837.

Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētā Leģendu nakts Latvijas novada pilīs un muižās notiek jau septīto gadu, aicinot ikvienu iepazīt vērtīgo kultūrvēsturisko mantojumu īpašā gaisotnē.

Ko vēl apskatīt Gulbenes pusē, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!