Foto: Shutterstock
Abruco ir reģions Dienviditālijā, 110 kilometrus no Romas. Tur kādā vīna darītavā radīts tūristu sapņu galamērķis – vīna strūklaka, raksta "Mashable". Tik tiešām – bez maģijas vai krāpšanās – šajā vietā 24 stundas diennaktī plūst sarkanvīns. Un labākais ir tas, ka dievu dzēriens no tās nemaksā itin neko.

Vīna strūklaka jeb "fontana di vino" atrodas "Dora Sarchese" vīna darītavas pagalmā, nelielajā Kaldari (Caldari di Ortona) pilsētiņā, kas atrodas pie slavena svētceļnieku maršruta. Strūklakas idejas autori iedvesmojušies no līdzīga objekta Spānijā, kas pirms dažiem gadiem arī atvērts pie svētceļnieku iemīta ceļa.

Itālijas vīna strūklaka pieejama ikvienam izslāpušam ceļiniekam – veldzēt slāpes ar glāzi vietējā vīna var visi, tikai šeit nedrīkst piedzerties vai arī ņemt vīnu uz mājām – kā liecina vīna darītavas "Facebook" profila ieraksts, cilvēkiem, kas vēlas žūpot vai grābt vīnu pudelēm, vieta ir pie parastām un garlaicīgām ūdens strūklakām. Šeit savukārt vīns jābauda nesteidzoties un turpat uz vietas.

Strūklaka ierīkota improvizētā vīna mucā un vairāk gan atgādina Itālijā populāros ūdens krānus, kādus var atrast uz ielas daudzās pilsētās.

Kā "Mashable" pastāstījis vīna darītavas pārstāvis, jau pirmajā strūklakas darbības nedēļā to apmeklējuši vairāk nekā tūkstotis cilvēku.

Protams, arī šeit jāievēro mērenība un pārlieka vīna dzeršana var radīt veselības problēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!