Foto: Shutterstock

Izdota brošūra apmēram 1060 kilometru garajam distances pārgājienu maršrutam "Mežtaka" no Rīgas līdz pat Tallinai, kas vijas cauri Latvijas un Igaunijas mežiem, liecina informācija biedrības "Lauku ceļotājs" mājaslapā.

Brošūrā iekļauta pārgājiena maršruta karte, un tā izdota latviešu, angļu, igauņu, krievu un vācu valodā.

"Lauku ceļotājā" skaidro, ka "Mežtaka" ir sadalīta 50 vienas vai divu dienu pārgājienu posmos, kur katrs posms ir apmēram 20 kilometru garš. Pārgājienam iespējams izvēlēties jebkuru posmu.

Biedrībā atgādina, ka "Mežtaka" ved cauri Gaujas nacionālajam parkam, Ziemeļgaujai un Veclaicenei. Nonākot Igaunijā, tās nosaukums ir "Metsa Matkarada" un kaimiņvalstī tā ved cauri Hānjas augstienei, Setu zemei, gar Peipusa ezeru un tālāk pa Ziemeļigaunijas krastu – līdz Tallinai.

Maršrutā Igaunijas daļā ietilpst Lahemā nacionālais parks un Ziemeļigaunijas krasts, kas ir Baltijas valstu iespaidīgāko akmeņu, ūdenskritumu un klinšu zeme.

Distances pārgājienu maršruts iekļauj visus Baltijas valstīm raksturīgākos mežu tipus un savvaļas dabas elementus – augus, zvērus, sēnes un citus.

"Lauku ceļotāja" mērķis ir lauku tūrisma attīstība Latvijā kopējā lauku ekonomikas kontekstā, sadarbojoties ar lauksaimniecības, pašvaldību, dabas aizsardzības un citām nozarēm. "Lauku ceļotājs" pārstāv biedru intereses, iesaistās uzņēmējiem labvēlīgas politikas veidošanā, kalpo kā profesionālas informācijas forums un mārketinga platforma.

"Lauku ceļotāja" biedri ir lauku tūrisma, lauksaimniecības, amatniecības uzņēmēji, pašvaldības, valsts iestāžu un organizāciju struktūrvienības visos Latvijas novados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!