Foto: Publicitātes foto

Izdots Gaujas nacionālā parka tūrisma ceļvedis, kur apkopoti visi populārākie nacionālā parka apskates objekti. Tajā atradīsiet ieteikumus brīvdienu aktivitātēm Gaujas nacionālajā parkā – pārgājienu, laivu un velo maršrutus, dabas vērošanas ieteikumus, informāciju par pasākumiem, muzejiem, vēstures, dabas, kultūras apskates objektiem, radošajām darbnīcām un slēpošanas trasēm, informē Alda Bražūne, Gaujas nacionālā parka tūrisma klastera pārstāve.

Bukletā atzīmētas arī vietas, kurās var "noķert adrenalīnu", pārbaudot savas robežas, lecot ar gumiju vai lidojot vēja tunelī. Jaunajā materiālā ir arī informācija par vietām, kur var apmeklēt kopā ar bērniem vai baudīt klusuma skaņas bez divvientulībā.

Ceļvedī atsevišķa uzmanība velīta gardēžiem, izceļot labākos Gaujas nacionālā parka restorānus, lauku labumu tirdziņus un vietas, kur var doties gardās ekskursijās. Bukletā stāstīts arī par 12 sezonālajiem produktiem, kurus Rīgas un Gaujas reģions kā 2017. gada Eiropas Gastronomijas reģions iesaka nobaudīt Latvijas viesiem.

Buklets izdots latviešu un angļu valodā un bez maksas pieejams Entergauja.com sadaļā "Lejupielādes".

Bukletu izdevis Gaujas nacionālā parka tūrisma klasteris, sadarbojoties ar Inčukalna, Siguldas, Līgatnes, Amatas, Cēsu, Priekuļu, Pārgaujas, un Kocēnu novadu un Valmieras pilsētas pašvaldībām.

"Enter Gauja" apvieno stāstiem un noslēpumiem bagātu reģionu pašā Latvijas sirdī. Kopš neatminamiem laikiem tas bijis leģendāru dabas un cilvēku notikumu epicentrs. Vēstures elpu un dabas pirmatnīgumu šeit caurauž dzīva kultūras vide un daudzveidīgās aktīvās atpūtas iespējas.

Zīmols "Enter Gauja" tika atklāts 2013.gada sākumā un tas tapis LIAA atbalstītā projekta "Gaujas NP tūrisma klastera attīstība" ietvaros, kuru finansē arī tūrisma uzņēmēji un atbalsta parka teritorijā esošās pašvaldības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!