Arī šogad ar plašu daudzveidīgu programmu 4. un 5. jūnijā norisināsies Slīteres ceļotāju dienas. Pasākuma pulcēšanās centrs šogad būs Slīteres nacionālā parka šūpulis – senās Dundagas muižas Šlīteres pusmuiža, kur sestdienas, 4. jūnija, pēcpusdienā notiks jautras un izzinošas izrīcības ar amatnieku tirdziņu un darbnīcām, mūziku un citām izklaidēm, teikts pasākuma mājaslapā.

"Valtera restorāna" pavāri piedāvās gardumus no vietējām izejvielām un dabas veltēm.

Abas dienas visa nacionālā parka teritorija tradicionāli būšot vieta aktīvai atpūtai un vides izziņai dabā ar kājām, auto, laivām, velosipēdiem pieredzējušu dabas un novada pētnieku vadībā, raksta organizatori. Pasākuma programma vēl topot, tāpēc organizatori aicina sekot līdzi informācijai mājaslapā šeit.

Šlītere ir vieta, kur ar stāvu Zilo kalnu kāpli beidzas Ziemeļkurzemes pacēlums un tam lejpus sākas Undžavas mežu biežņa, kurai pāri var lūkot saskatīt piekrastes lībiešu ciemus un pat Sāmsalu. Pirms vairāk nekā simts gadiem iekoptie Šlīteres pusmuižas lauki, uzceltās ēkas un ceļu tīkls ar savu īpašo kolorītu tagad ir mājvieta Slīteres nacionālā parka dabas izglītības centram ar Šlīteres bāku, Ozola namiņu un dabas taku Zilajos kalnos. Parks ar dižām liepām, ozoliem un ošiem ieskauj 1939. gadā uz senas ēkas pamatiem celto mežniecības ēku, kur tagad mājo nacionālā parka administrācija, senās pusmuižas laukakmeņu ēkas un Latvijas mērogam neparasti dziļu aku.

Pārgājiena maršruts Slīteres nacionālajā parkā pieejams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!