Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ Redanā, 14. novembra bulvārī 82/86, Liepājā tiks svinēti gaismas svētki – no 28. līdz 30. oktobrim notiks Karostas Gaismas festivāls, informē Karostas glābšanas biedrības valdes locekle Monta Krafte. Festivāla sākums katru vakaru būs pulksten 18, bet pulksten 21 notiks uguns šovs.

Festivālā iesaistījušies vairāk nekā 100 Liepājas skolēni, kas divu mēnešu laikā izgatavojuši lampas no dažādiem otrreiz lietojamiem materiāliem. Skolēnu izgatavotās lampas izstādīs Redanā un pēc festivāla atdos atpakaļ to autoriem.

Festivālā ar saviem gaismas objektiem piedalīsies arī vairāki zināmi Latvijas mākslinieki. Egons Peršēvics festivālam izgatavos gaismas puzuri, kā arī izstādīs savus iepriekšējos gados tapušos gaismas objektus. Kristians Brekte savā mākslas darbā izmantos vecajā Kuģu remontrūpnīcā atrastās lietas. Kirils Panteļējevs "atvērs acis" Redana kokiem, norāda Krafte.

Festivāls norisināsies trīs vakarus no 28. līdz 30. oktobrim, tā sākums – pulksten 18. Savukārt pulksten 19 apmeklētājus priecēs mūzika pie ugunskura. Piektdienas vakarā, 28. oktobrī, muzicēs dziesminieks Arnis Miltiņš ar meitu Laumu, kas izpildīs dziesmas, iesaistot festivāla apmeklētājus. Sestdienas vakarā, 29. oktobrī, pie ugunskura spēlēs grupa "Trans-cen-den-tālē" un svētdien, 30. oktobrī, Roberts Dinters un Zanda Štrause izpildīs zināmas un mazāk zināmas dziesmas akustiskā versijā.

Festivālā darbosies bufete, varēs iegādāties aksesuārus ar gaismiņām, ļauties mākslinieces idejām un izkrāsot sev seju ar atstarojošām krāsām. Notiks ierakuma sveču meistardarbnīca un laimes laternu pludināšana Cietokšņa kanālā. Visi apmeklētāji varēs piedalīties kāda mums visiem nozīmīga un svarīga vārda izgaismošanā, katrs pievienojot savu svecīti, tādēļ festivāla apmeklētāji aicināti paņemt līdzi sveci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!