Turpinot Ķemeru Nacionālā parka jauno reindžeru iesākto darbu, Dabas aizsardzības pārvalde (turpmāk – DAP) ceturtdien, 25. jūlijā pulksten 10 aicina dabas draugus atvēlēt laiku un darbu, iesaistoties dabiskas pļavas atjaunošanas talkā Ķemeru Nacionālajā parkā.

Iniciatīvas "Daru labu dabai" ietvaros plānotais pasākums šoreiz notiks neparastā vietā – smiltāju zālājā Klapkalnciema apkārtnē – pļavā, kas parasti ir apmeklētāju acīm slēpta un kur publiskas talkas līdz šim nav notikušas. Zālāja atjaunošanu šajā vietā pagājušā gada rudenī uzsāka Ķemeru Nacionālā parka jaunie reindžeri, atbrīvojot teritoriju no priedēm, kārkliem un bērziem. Šovasar pienācis laiks zāles pļaušanai un novākšanai, kas arī būs talkotāju galvenais uzdevums.

"Šis darbs ļaus uzlabot dzīves apstākļus augiem un kukaiņiem, kuri mitinās tikai šāda veida dzīvotnēs, piemēram, retajam sarkanspārnu sisenim, jeb parkšķim," stāsta Ķemeru Nacionālā parka dabas izglītības centra "Meža māja" vadītāja Agnese Balandiņa.

Pasākumā var piedalīties gan darba kolektīvi, gan ģimenes ar bērniem, gan jaunieši, kuriem darbošanās dabā varētu būt kas jauns vai sen aizmirsts. "Tā būs iespēja ne vien pielikt savu roku Latvijā strauji izzūdošo dabisko pļavu atjaunošanā, bet arī vienkārši pabūt dabā un fiziski izkustēties svaigā gaisā, turklāt, darīt to vietā, kas atrodas salīdzinoši tālu no Ķemeru Nacionālā parka ierastajām tūristu takām," pauž Balandiņa.

Dalību talkā nepieciešams iepriekš pieteikt pa tālruni 26424972. Nokļūšana talkas vietā tiks nodrošināta arī tiem individuālajiem interesentiem, kuriem nav sava transporta. Savukārt kopīgā darba noslēgumā varēs mieloties ar talkas zupu. Vairāk informācijas šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!