Foto: Delfi Foto

Šajā nedēļas nogalē visā Latvijā ieplānoti dažādi ievērojami pasākumi un festivāli. Pēc aktīvajiem gatavošanās pasākumiem būs lielais XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koncerts, norisināsies Summer Sound Liepāja, tiks svinēti arī Jūras svētki Ventspilī, Engurē, Salacgrīvā, Lapmežciemā un citur.

Jomas ielas svētki

Rozes Dabas muzejā

Foto: Delfi Foto

Iepazīsti naksnīgo Jelgavu skrienot

Foto: Foto: Billijs Locs

Tirdziņš Spīķeros

Foto: Publicitātes foto

Pokaiņos aicina pabūt 'Starp debesīm un zemi'

Foto: Delfi Foto

Zvejnieku svētki

Foto: Publicitātes foto
Svētku pasākumi norsināsies arī Livonijas ordeņa pilī, Amatu mājā, pludmales volejbola laukumā, Ventas upes akvatorijā, tirgus laukumā un citur. Pirmās svētku dienas izskaņā pulksten 21 Reņķa dārzā būs svētku balle.

Svētdien, 12. jūlijā, svētki turpināsies ar dažādām programmām bērnu parkos, Piejūras brīvdabas muzejā, H. Dorbes memoriālajā muzejā "Senču putekļi. "

Vairāk par pasākuma plašo programmu lasi: ventspils.lv
Foto: DELFI Aculiecinieks

Engures stadionā norisināsies dažādas sportiskas aktivitātes – pulksten 10 sāksies volejbola sacensības, pulksten 11.30 basketbola soda metieni, pulksten 13.30 zābaka mešana hokeja laukumā, pulksten 14 tiks rīkotas Spēkavīru rekordu dienas ar Latvijas sportistu dalību, bet pulksten 17 futbola spēle.

Pie Saietu nama, Jūras ielas 114 laukumā, norisināsies Jautrais Jūrnieku skrējiens. Tā starts tiks dotas pulksten 11.

Vairāk informācijas par svētku programmu lasi: enguresnovads.lv

Lapmežciemā


Pa ceļam uz Enguri, vērts iegriezties arī Lapmežciemā, kur svētki sāksies jau no pulksten 9:30. Dienas laikā būs iespējams tikties ar pašu Neptūnu, bet vakarā paredzēta balle. Vairāk informācijas: lapmezciems.lv.

Foto: Publicitātes foto
Pulksten 12 laukumā pie Kultūras nama būs oficiālā svētku atklāšana. Būs arī zivju un amatnieku tirgus, kas apmeklētājiem būs pieejams no pulksten 9 līdz pulksten 16.
Svētku izskaņā pilsētas estrādē būs uguņošana un balle līdz pat rīta ausmai.

Vairāk par svētkiem Salacgrīvā lasi: salacgriva.lv

Summer Sound Liepāja 2015

Foto: DELFI

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki

Pasākumi, kas saistīti ar XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, jau ir skatāmi un baudāmi visu šo nedēļu, bet kulminācija gaidāma 11. un 12. jūlijā.

Visas nedēļas garumā skolēni cītīgi strādā, lai koncertos sagādātu prieku un gandarījumu ne vien paši sev, bet arī visiem atnākušajiem.

Dažādās Rīgas pilsētas vietās norisinās gan koncerti, gan citas aktivitātes, bet grandiozais noslēguma koncerts "Manā dziesmā Tu..." paredzēts svētdien, 12. jūlijā, pulksten 19 Mežaparka Lielajā estrādē.

Plašāku informāciju par svētku koncertiem un ne tikai lasi: dziedundejo.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!