Foto: DELFI
Lai arī brīžiem šķiet, ka Latvijā uz katru ģimeni ir gandrīz pa kādai lielākai vai mazākai kafejnīcai, izbraucot ārpus Rīgas, sāk likties, ka cilvēki ārpus mājas pusdieno tikai Rīgā! Taču aptaujājot dažādu virtuvju mīļotājus ar dažādu maciņu biezumu, mēs atradām un iesakām arī jums desmit pusdienošanas vietas ārpus Rīgas:

1.   Restorāns "Mama" Jūrmalā - oriģināls interjers, garšīgi ēdieni un sajūta, ka par tevi patiešām rūpējas.

2.   "Port Hotel" Ādažos - izcils ēdiens, pieņemamas cenas, laipna apkalpošana. Lielākais pluss - bērnu rotaļu istaba, kuras esamība ļauj vecākiem izvairīties no lieka stresa, klausoties nemitīgo dīkšanu: "man nav ko darīt" un "kad mēs brauksim".

3.   "Vino Rosso" Koknesē. Šajā vietā valda tik idilliska noskaņa un lauku miers, kas pat jūsu mazajam delverim, mistiskā kārtā, liek pierimt un pieklust, tādējādi, realizējot sapni par nesteidzīgām ģimenes pusdienām. Ēdienkartes pamatā - Itālijas kulinārās tradīcijas.

4.   "Liepziedi un Rozmarīns" Valmierā. Pamatā Vidusjūras reģiona virtuve, bet ir arī tradicionālie latviešu ēdieni, piemēram, grūbas ar putraimdesu. Ļoti laipna apkalpošana un mājīga vide. Un te patiešām var sadzerties gardu liepziedu tēju, bet pasniegtajos ēdienos, sagaršot rozmarīnu!

5.   "Lindaga" Ragaciemā. Pietiekami plaša ēdienkarte, gaišas un plašas telpas. Lielais pluss - bērnu rotaļu stūrītis. Ēdieni vienkārši, garšīgi, ļoti lielas porcijas.

6.  Siguldas "Aparjods" izvietojies skaistā koka ēkā ar kamīnu. Restorāna virtuve piedāvā izcili pagatavotus vienkāršus latviešu un nedaudz latviskotus Eiropas valstu ēdienus. Vienīgais mīnuss - diezgan padārgi.

7.   "Pagrabiņš" Kuldīgā. Īpaši ieteicams uz "Pagrabiņu" doties vasarā, jo tad varēsiet baudīt pusdienas, sēžot uz terases un klausoties blakusesošās Alekšupītes burbulēšanā.

8.   Bārs-mākslas salons "Mōls" Rēzeknē. Ēdieni tiek gatavoti pēc senām latgaliešu receptēm. Mājīga vide un ļoti draudzīgs "Mōla" pamatiedzīvotājs - trusis.

9.   "Karavāna" Dobelē. Pieejamas picas, pastas, WOK ēdieni, interesants interjers un laipna apkalpošana.

10.  "Baltā māja" Pilsrundālē. Kamēr tiek gaidīti garšīgie ēdieni, laiku var īsināt, pētot kafejnīcā izvietotos vēsturiskos priekšmetus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!