Čehija arī daudziem ceļotājiem no Latvijas ir iecienīts ziemas aktīvās atpūtas ceļojumu galamērķis. Viena no vietām, ko vērts šādā braucienā iekļaut, ir "Špindlerův Mlýn" kūrorts, kas atrodas pie pašas Polijas robežas un kur līdz pat 31. martam iespējams apskatīt ledus celtnes un skulptūras – ledāriumu.

Ledus templis ir līdzīgs Barselonas Svētās Ģimenes baznīcai (Sagrada Família) un ir galvenā ledāriuma daļa. Igla, kurā apskatāmas ledus skulptūras, kas šogad veltītas Zvaigžņu karu tematikai, atrodas blakus "Svatý Petr – Pláň" trošu ceļa augšējai stacijai. Skulptūras izgatavojuši Eiropas tēlnieki un tās iedvesmojusi pasaulslavenā filma "Zvaigžņu kari".

Līdz marta beigām (sezonā) igla ir atvērta katru dienu no pulksten 11 līdz 15.30. Ieeja tajā ir bez maksas. Ik pa laikam tur viesus gaida kultūras programma, piemēram, koncerti.

Vairāk informācijas: www.skiareal.cz

Netālu atrodas vēl kāda ļoti skaista un interesanta apskates vieta – pastaigu ceļš "Sky walk" (Debesu ceļš jeb Debesu pastaiga – angliski), kas unikāls ne vien Čehijā, bet visā Eiropā.

Foto: Publicitātes foto

Ejot pa šo ceļu, paveras skats uz Morāvas upi un kalnu ieleju no putna lidojuma. Jaunais tūrisma objekts atrodas 1116 metru augstumā virs jūras līmeņa pašā kalna virsotnē, pastāstīja Čehijas tūrisma aģentūrā "Czechtourizm". Vairāk lasiet šeit.

Savukārt tepat Latvijā, Jelgavā, jau februāra sākumā 20. reizi notiks Ledus skulptūru festivāls. Vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!