Foto: Publicitātes attēli

Šajā sestdienā, 4. jūlijā, Madonā norisināsies gadskārtejie "Aviācijas svētki" kaislīgiem lidaparātu cienītājiem. Šogad paredzēta interesanta un aizraujoša pasākuma programma – būs gan lidaparātu apskate, gan paraugdemonstrējumi, gan drosmīgākie paši savām acīm varēs ieraudzīt Degumniekus no putna lidojuma.

Visi interesenti uz Degumnieku lidlauku aicināti jau ap pulksten 10 uz lidmašīnu apskati uz skrejceļa un lidmodeļu demonstrēšanu. Pulksten 12 sāksies Latvijas robežsardzes paraugdemonstrējumi aeromobilajās operācijās. Šajā pasākumā piedalīsies arī divi Latvijas Robežsardzes helikopteri. Pulksten 13 būs 30 PITTS MONSTER aerobātikas paraugdemonstrējumi. Ap pulksten 13 norisināsies arī grupas lidojums, bet pulksten 14 sanākušie interesenti varēs vērot panorāmas lidojumus. Šajos lidojumos varēs piedalīties arī visi tie, kuri vēlēsies aplūkot Degumniekus un to tuvējo apkārtni no augšas. Programma turpināsies ar Degumnieku kausa izcīņu paramotoru veiklības sacensībās, kas norisināsies no pulksten 17 līdz pulksten 19. 

Aviācijas svētku programmā iekļauti arī dažādi izklaides un kultūras pasākumi, piemēram, no pulksten 12 iesaistīties "Pārsteigumu karuseļa" piedāvātajā programmā aicināti svētku jaunākie apmeklētāji. Pulksten 13.30 un pulksten 17 savus priekšnesumus piedāvās Bērnu un jauniešu centra jaunie mūziķi, bet no pulksten 15 svētku teritorijā koncertēs leģendārā latviešu grupa "Jumprava". Vakaru noslēgs jautra zaļumballe, kurā muzicēs grupas "Ceļojums", "Alise" un "Velves".

Ieejas maksa pieaugušajiem ir 7 eiro, bērniem no 7 līdz 18 gadu vecumam un studentiem, uzrādot studenta apliecību, ir 3 eiro.
Iebraukšana ar automašīnu teritorijā – 2 eiro.
Bērniem līdz 7 gadu vecumam, 1. un 2. grupas invalīdiem – ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!