Foto: Publicitātes foto

Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes Zinātnes un izglītības inovāciju centra (ZIIC) koprades telpa "Dabas māja" aicina ciemos ikvienu interesentu rudens skolēnu brīvlaikā, no 24. līdz 28. oktobrim, lai bez maksas iepazītu jau esošās, kā arī jaunās dabas izziņas instalācijas , informē Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes pārstāve Renāte Meļķe.

Apmeklētāji rudens skolēnu brīvlaikā aicināti iepazīt dabas daudzveidības aizraujošo pusi un kļūt par dabas pētniekiem. Ienākot "Dabas mājā", ikvienam iespēja atcerēties fizikas likumus un skatīties mainīgos dabas procesus un pat sevi pašu daudzveidīgajā spoguļu kaleidoskopā, kā arī kļūt dabas būtņu ieskautiem instalācijā "Daba un bioloģiskā daudzveidība", caur skaņas pasauli atgriezties uzņēmuma "Liepājas metalurgs" ražošanas procesā un gūt citu aizraujošu pieredzi.

Līdz ar rudenīgām noskaņām "Dabas mājā" ienāk vēl divas jaunas instalācijas – "Vēja stacija" un "Tipiskie iemītnieki dabas liegumā "Liepājas ezers"". Vēja stacijā apmeklētāji varēs "izvējoties" Liepājas gaumē un nosūtīt savu attēlu uz e-pastu. Savukārt otrā instalācijā apskatāma lielformāta Liepājas ezera karte, kur caur papildināto realitāti var atdzīvināt un iepazīt kādus no dabas lieguma "Liepājas ezers" tipiskajiem iemītniekiem.

Apmeklējumu laiki:

  • 24. oktobrī, pirmdien, 10–18;
  • 25. oktobrī, otrdien, 10–17;
  • 27. oktobrī, ceturtdien, 10–17;
  • 28. oktobrī, piektdien, 10–16.

Apmeklējums ir bezmaksas; lielas cilvēku plūsmas gadījumā var nākties gaidīt rindā. Grupu apmeklējums, kur dalībnieku skaits ir virs 10, nepieciešams iepriekš pieteikt, zvanot uz tālruņa numuru 25728867 vai rakstot uz e-pasta adresi dabasmaja@liepaja.edu.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!