Foto: Vida Press

Vai esi kādreiz tuvplānā redzējis, kā izskatās lava? Drosmīgajam fotogrāfam Eresam Maromam (Erez Marom) no Izraēlas ar drona palīdzību izdevies iemūžināt pārsteidzošas fotogrāfijas, kurās tuvplānā redzama vulkāna lava, vēsta "Vida Press".

Attēlos redzamie kadri "noķerti" ar dronu, kas dažubrīd atradies tikai 10 metrus virs lavas – vietā, kur temperatūra pārsniedz 1000 grādus pēc Celsija. Karstums bijis tik nežēlīgs, ka pēc bilžu iemūžināšanas Maroms pamanījis, ka drona konstrukcija bija sākusi kust.

Bilžu autors sevi sauc par "lavas atkarīgo", tāpēc fotografēšanas procesā viņš pavadījis pat vairākas stundas. Attēlos redzamā lava ir no vulkāna, kas atrodas Havaju salās, un tā nosaukums ir Kīlauea (Kilauea).

Maroms stāsta, ka tieši lavas plūsma pa kalnu bija iemesls, kāpēc fotogrāfijas izdevās uzņemt tik pārsteidzošas. Bildes ir uzņemtas dažādos laikos – gan dienā, gan pustumsā, gan arī saulrietā.

Paturpinot par kameras kušanu, fotogrāfs jau bilžu iemūžināšanas brīdī pamanījis, ka attēlu labā mala izskatījās tumšāka kā kreisā, kas raisīja vairāk jautājumus nekā atbildes. Tikai pēc atgriešanās viesnīcā viņam tapa skaidrs, ka pie vainas bijis karstums, kura laikā kamera deformējusies. Viņš gan piebilst, ka tuvplāni bijuši tā vērti, tāpēc par kameras bojājumiem nav ārkārtīgi sarūgtināts.

Fotogrāfs Maroms stāsta, ka dzīves laikā viņam izdevies iemūžināt dažādu vulkānu kadrus – viņš šī iemesla dēļ pat ir aizceļojis uz Etiopiju! Viņš uzskata, ka tieši dabas fotogrāfijas ir vispārsteidzošākās, jo tās spēj sniegt bezgalīgi daudz leņķu, kuros bildes uzņemt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!