Foto: Publicitātes attēli

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs nedēļas nogalē aicina doties pārgājienos gides Inas Jurģes vadībā – sestdien, 16.martā, doties garākā pastaigā pa Jelgavu un iepazīt Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) fakultātes, bet svētdien, 17.martā, piedalīties cikla "Tavas saknes tavā zemē" pārgājienā Jelgavas novadā.

Svētdien, 17.martā, pulksten 10 būs iespējams doties cikla "Tavas saknes tavā zemē" pārgājienā pa Jelgavas novada Līvbērzes un Glūdas pagastiem. Pārgājiena dalībnieki apskatīs Līvbērzes staciju, Līvbērzes Svētā Jāzepa Romas katoļu baznīcu un viesosies strausu audzētavā "Mazzariņi", kur varēs iepazīt pasaules lielākos putnus. Tāpat pārgājiena laikā būs iespēja pabūt arī Dobeles novadā – Kārļa Ulmaņa piemiņas muzejā "Pikšas". Ekspozīcija veltīta Ulmaņa dzīves gājumam un to varēs izzināt vietējā gida stāstījumā. Pārgājiena sākums no Jelgavas autoostas, Pasta ielā 26.

Foto: Publicitātes attēli

Vērts piebilst, ka šajā nedēļas nogalē norisināsies arī pārgājiens pa Jelgavu kā pilsētu ar senām augstākās izglītības tradīcijām. Tas norisināsies sestdien, 16. martā, pulksten 12.20 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1. Pārgājiena ilgums plānots apmēram sešas stundas.

Pieteikšanās abiem pārgājieniem pa tālruni 29916889 vai e-pastu inajurge@inbox.lv. Plašāka informācija par dalības maksu un citām niansēm mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!